YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Seydişehir’in Son Kalaycısı Muzaffer Usta

Seydişehir’in Ulukapı Mahallesi'nde kalaycılıktan geçimini sağlayan 63 yaşındaki Muzaffer Çalışkan, gelişen teknolojiye rağmen mesleğini sürdürüyor.

Seydişehir’in Son Kalaycısı Muzaffer Usta

Seydişehir’in Ulukapı Mahallesi'nde kalaycılıktan geçimini sağlayan 63 yaşındaki Muzaffer Çalışkan, gelişen teknolojiye rağmen mesleğini sürdürüyor. Çalışkan, "Bu mesleğe 46 yılımı verdim. Eskiden oturmaya zamanımız olmazdı, şimdi ise iş yapmadan dükkanı kapatıyorum" dedi. 10 metrekarelik bir dükkanda yaşam mücadelesi veren Muzaffer Usta, hayat hikayesini anlatırken, "Eskiden 30 dan fazla kalaycı dükkanı bulunan Seydişehir’de artık kalaycılık son günlerini yaşıyor. Henüz çelik tencerelerin ve alüminyum ürünlerin yaygınlaşmadığı yıllarda bakır kaplar çok kıymetliydi. Yemek yemenin lezzeti bir başkaydı. Şimdi bakır kaplarda lezzetli tatlar da kayboldu" dedi. Yeni neslin bu işe ilgi duymadığından yakınan Muzaffer usta, "Belirli müşterilerim var. Kalay yaptıracak yeni nesil yok. Yaşlı adamlar daha çok bu işi yaptırıyor. Gençler pek yanaşmıyor bu işe. Eskisi gibi çırak da gelmiyor. Gelende kaç lira maaş verecek sin, sigorta yapacak mısın diye soruyor. Kendimize iş yok ki çırağa versek. Dükkanda iş yapmadan günümü geçiriyorum" diye konuştu.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler