YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Srebrenitsa Soykırımının 18. Yılı

AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, Srebrenitsa soykırımının dünya kamuoyununda unutturulmaması gerektiğini bildirdi.

AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, Srebrenitsa soykırımının dünya kamuoyununda unutturulmaması gerektiğini bildirdi. Sorgun, yaptığı yazılı açıklamada, Srebrenitsa soykırımının üzerinden 18 yıl geçmesine rağmen acıların tazeliğini koruduğunu ve hayatını kaybedenlerin neredeyse yarısının mezarına halen ulaşılamadığını belirtti. Birleşmiş Milletler'in Srebrenitsa'yı güvenli bölge olarak ilan etmesine rağmen yardım talep eden Boşnakların korunmadığını ve 8 binin üzerinde Boşnak erkeğinin katledildiğini anımsatan Sorgun, şunları kaydetti: "Özellikle Avrupa'da bu gibi alçakça işlenen cürümlerin artık geçmişte kaldığı düşünülürken; tüm dünya, sadece olup-bitenleri seyretmekle yetinmiştir. Savaştan önce Srebrenitsa'da 30 binin üzerinde Müslüman yaşarken şimdilerde maalesef 5 bin civarında Müslüman bölgede hayatlarını devam ettirmektedir. Şu çok iyi bilinmelidir ki yaşama ve bedensel bütünlük hakkı, başka kültürlere ve dinlere saygı gibi konular, tartışma konuları değildir ve bu hususta da herkes yükümlüdür. Ancak maalesef savaş suçu ve Srebrenitsa Katliamı da dahil 11 ayrı suçun failleri olan 'Bosna Kasabı' Ratko Mladiç ve Karadziç, Lahey'deki Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi'nde hala yargılanıyor. Fakat maalesef bu konuda bir mesafe alınabilmiş değil. Bu korkunç olayın ve olaylarda şehit edilen Müslüman kardeşlerimizin her yıl yeniden hatırlanıp, hafızalarda canlı tutulması, hepimizin görevi ve duyarlılığı olmalıdır. Ben, bu duygu ve düşüncelerle Avrupa tarihinin en ağır savaş suçlarından biri olarak tarih kitaplarında yerini alan Bosna-Hersek'te ve Srebrenitsa Katliamı'nda hayatlarını kaybeden tüm Bosnalı Müslüman kardeşlerime Allah'tan rahmet diliyorum. Acılarını paylaşıyorum. Soykırımın 18. yıl dönümündeki bu vahşeti bir kere daha nefretle kınıyorum."

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler