YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Su şişesine uzanamayınca gölde kayboldu

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, serinlemek amacıyla girdiği gölde gözlerden kaybolan 18 yaşındaki Zeki Cansu'dan haber alınamıyor.

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, serinlemek amacıyla girdiği gölde gözlerden kaybolan 18 yaşındaki Zeki Cansu'dan haber alınamıyor.

Zeki Cansu'nun, su üzerinde durabilmek için tutunduğu pet su şişesinin elinden kayması sonucu battığı iddia edildi.Beyşehir Gölü’ne kıyısı olan Yeşildağ beldesi İskele Sarpça mevkisine arkadaşlarıyla birlikte piknik amacıyla giden ve göle giren 18 yaşındaki lise öğrencisi Zeki Cansu, yüzerken saat 16.30 sıralarında gözden kayboldu. Gölde kaybolan genci bulmak için göl kıyısında arama çalışmaları başlatıldı. Yeşildağ beldesinde yaşayan 3 arkadaşı ile birlikte göl kenarında piknik yapan Cansu, bir süre sonra arkadaşlarıyla birlikte serinlemek amacıyla göle girdi. Arkadaşlarının beyanına göre, gölde eline aldığı boş pet su şişesi yardımıyla yüzdüğü bildirilen Cansu, göl üzerinde uzun mesafe yüzdükten sonra dinlenmek amacıyla yaklaştığı bir balıkçı kayığına tutunduktan sonra sahile doğru yüzmek istedi. Ancak, su üzerinde bıraktığı elindeki pet şişeye tekrar uzanamadığı belirtilen Cansu, göl üzerinde suya batarak gözden kayboldu. Sahile gelen arkadaşlarının koşup yardım etmek istemesine rağmen sudan çıkarılamayan ve gölde kaybolan genci bulmak için Jandarma’ya haber verilmesinin ardından yöredeki balıkçılar motorlu tekneleriyle su derinliklerine uzun sırıklar uzatarak arama çalışmalarına başladı. Arama faaliyetlerine Beyşehir’den gelen İlçe Belediyesi bünyesindeki dalgıç ekipleri de katıldı. Görgü tanığı bir kişinin gösterdiği noktada arama çalışmalarını yoğunlaştırılan su altı arama ekipleri, uzun süre yürüttüğü faaliyete rağmen netice elde edemedi. 4 metre su derinliği olduğu belirtilen sahile yaklaşık 50 metre mesafede yapılan arama faaliyetlerini avcılar tekneler üzerinden göl derinliklerine bir süre sonra ağ atarak da sürdürdü. Havanın kararması ile birlikte çalışmalar geç saatlere kadar devam etti. Kayalık alandan projektör tutularak akşam saatlerinde de süren arama çalışmaları gece yarısına kadar sürdü. Ardından çalışmalara sabah saatlerinde devam edilmek üzere ara verildi.Arama çalışmalarını olay yerine giden Beyşehir Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Mustafa Özdemir, İlçe Belediye Başkanı İzzet Taşcı, kayıp gencin akrabası olan Yeşildağ Belde Belediye Başkanı Mustafa Ünlü de gencin yakınları ve vatandaşlarla birlikte kıyıdan izledi. Kayıp gencin yakınları arama çalışmaları esnasında sinir krizi geçirince 112 Acil Yardım görevlileri müdahale etti.

Yerel Seçim 2024

Su şişesine uzanamayınca gölde kayboldu

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, serinlemek amacıyla girdiği gölde gözlerden kaybolan 18 yaşındaki Zeki Cansu'dan haber alınamıyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler