YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sürü Sahiplerinin 'su' Kavgası: 1 Ölü, 2 Yaralı

Hüseyin ORDULU/KULU, (KONYA) (DHA)- KONYA'nın Kulu ilçesinde iki sürü sahipleri arasında çıkan silahlı kavgada 1 kişi öldü, 2 kişide yaralandı.

Hüseyin ORDULU/KULU, (KONYA) (DHA)- KONYA'nın Kulu ilçesinde iki sürü sahipleri arasında çıkan silahlı kavgada 1 kişi öldü, 2 kişide yaralandı. Olay, saat 16.30 sıralarında ilçeye bağlı Yeşiltepe Mahallesinde meydana geldi. İddiaya göre küçükbaş hayvan sürüsü sahibi 43 yaşındaki Reşit Y. hayvanların su ihtiyacını karşılamak için mahallenin iki kilometre uzağındaki sulak alana gitti. Bu sırada aynı mahallede çobanlık yapan İsmet Akyel ve Necati Kulbay da baktıkları sürüyü sulaklık alana getirdi. Reşit Y.'nin çobanlara 'Hayvanlarınızı burada sulatmam' demesi üzerine çobanlar sürü sahibi Yusuf Aslan'ı (43) arayarak durumu anlattı. Aslan, tabancasını alarak olay yerine gitti. Aslan ve Reşit Y. arasında başlayan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Kavga sonrası olay yerinden ayrılan Reşit Y. yakınlarda bulanan evine gidip pompalı tüfeğini alarak olay yerine geldi. İkili arasında tekrar yaşanan kavga sonrası Reşit Y., Yusuf Aslan ve çobanlarının üzerine ateş açtı. Açılan ateş sonrası Yusuf Aslan olay yerinde hayatını kaybetti. Yaralanan İsmet Akbel ve Necati Kulbay olay yerinde yapılan ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla Kulu Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Olay sonrası İsmet Akbel'in kolunun koptuğu ve hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi. Şüpheli Reşit Y. ise kısa süre sonra suç aleti tüfekle birlikte jandarmaya giderek teslim oldu. Reşit Y.'nin daha önceden de 'adam yaralama' suçu nedeniyle cezaevinde yattığı öğrenildi. Soruşturma sürüyor.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler