YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tacizci öğretmene 62 yıl hapis cezası

Konya’da ilköğretim 6. ve 7. sınıflarda okuyan kız öğrencilerine cinsel tacizde bulunduğu öne sürülen öğretmen 61 yıl hapse çarptırıldı.

Tacizci öğretmene 62 yıl hapis cezası

Konya’da ilköğretim 6. ve 7. sınıflarda okuyan kız öğrencilerine cinsel tacizde bulunduğu öne sürülen öğretmene 61 yıl 10 ay 10 gün hapis cezası verildi.

Konya’da bir ilköğretim okulunda teknoloji ve tasarım dersi öğretmeni olan ve hakkında 21 öğrenciye cinsel taciz davası açılan 57 yaşındaki 32 yıllık öğretmen Durmuş Ö. 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Savcı, öğretmen Durmuş Ö. hakkında esasa ilişkin mütalaasını vererek 21 öğrenciden 14’üne cinsel tacizde bulunduğu için cezalandırılmasını talep etti. Mütalaasında savcı, "2010 yılı ile 2011 yılları arasında ilköğretim 6 ve 7. sınıflarında öğrencilerle yalnız kaldıktan sonra saçlarını, yüzünü okşama, öpme ve sarılma gibi bir takım cinsel içerikli eylemler gerçekleştirerek akut stres bozukluğu ve ruh sağlıklarının bozulmasına neden olduğu belirlenmiştir. Bu nedenle sanığın çocuğun cinsel istismarını gerçekleştirdiğinden her mağdur için ayrı ayrı cezalandırılmasını talep ediyorum” dedi.

Mahkemede savunma veren ve taktir mahkemenin diyen sanık Durmuş Ö., "Ben 32 yıllık öğretmenim ve 57 yaşındayım. Çalıştığım okulda 2 yıl görev yaptım. Öğrencilerle aramdaki yaş farkı en az 42’dir. Bu nedenle çocuklara bu şekilde bir tacizde bulunmam mümkün değildir. Ben bunu kendime yediremedim ve düşüncem bu durumu kabul edecek durumda değil. Kaldı ki bunlar benim evladımdır. Benim böyle bir suçla cezaevine konulmam kabul edilemez. Suçlamaları kabul etmiyorum suçsuzum. Bu olayı tahrik eden bir öğrenci velisidir. Çocuğunun not durumu ikinci döneme göre düşmüş ve bana sözlü sataşmada bulunmuştur. Sonrada okulda sapık var diyerek velilere hedef olarak göstermiştir. Benim öğretmen ve öğrenci ilişkisi haricinde bir bağım yoktur. İddianamede belirtildiği gibi çocukların ne saçlarını okşamam ne de başka bir şeye kalkışmam söz konusu değildir. Evladım yaşındaki çocuklara, böyle bir hareket cinsel taciz ve sapıklıktır. Böyle bir davranışa girmem mümkün değildir” şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti 11 ve 12 yaşları arasındaki kız öğrencilerini taciz ettiği ileri sürülen öğretmen Durmuş Ö. hakkında 10 öğrencisine tekrar tekrar cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle 4 yıl 8 ay 7 günden toplam 46 yıl 10 ay 10 gün hapis cezası verdi. 4 öğrenciye karşı birer kez cinsel istismar suçunu işlediği için ise zanlıya 3 yıl 9’ar ay olmak üzere toplam 15 yıl hapis cezası verdi.

Toplamda 61 yıl 10 ay 10 gün hapis cezası verilen öğretmen Durmuş Ö’nün tutuklu bulunduğu sırada emeklilik dilekçesi verdiği ve emekliliğinin kabul edildiği öğrenildi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler