YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tarihi Zaferi Yeniden "canlandırdılar"

 Selçuk Üniversitesi (SÜ) öğrenci topluluklarınca organize edilen "Çanakkale Zaferini Anma" etkinliğinde seslendirilen türküler, okunan şiirler ve tiyatro gösterisi izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

Selçuk Üniversitesi öğrenci topluluklarınca organize edilen "Çanakkale Zaferini Anma" etkinliğinde seslendirilen türküler, okunan şiirler ve tiyatro gösterisi izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı. SÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde düzenlenen program, Müzik Topluluğu'nunca "Çanakkale Türküsü, Hey On Beşli ve Cemalım" eserlerinin seslendirilmesiyle başladı. Ortaya Karışık Tiyatro Topluluğu’nun, Çanakkale Savaşı’nda yaşanan bir olayı sahnelediği tiyatro gösterisinde ise zaferin nasıl elde edildiği ve zafer için halkın mücadelesi anlatıldı. Duygu dolu anların yaşandığı etkinlikte, Çanakkale Zaferi'ni anlatan kısa filmin eşliğinde okunan şiirler, dinleyicilerin beğenisi kazandı. Sahnelenen tiyatro oyununda ise oyuncuların performansı katılımcılardan büyük alkış aldı. Topluluk başkanları, etkinlikte kendilerine destek veren üniversite yönetimine teşekkür etti. Programa öğretim üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler