YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Torku Konyaspor-Fenerbahçe Soyunma Odaları

Mehmet Kayhan YILDIZ-Hasan DÖNMEZ/ KONYA, ŞANSSIZLIĞIMIZ VAR Konya'ya kazanmak için geldiklerini belirten Kartal, "Oyuna iyi başladık. Ama beklemediğimiz bir gol

Mehmet Kayhan YILDIZ-Hasan DÖNMEZ/ KONYA, ŞANSSIZLIĞIMIZ VAR
Konya'ya kazanmak için geldiklerini belirten Kartal, "Oyuna iyi başladık. Ama beklemediğimiz bir gol yedik. Ama daha sonra toparlandık. Oyunun genel anlamda büyük bölümünde oyunun üstünlüğünü ele aldık. İyi pozisyonlar bulduk ve ürettik. Ama sonuçta 1-1 berabere kaldık. Bugün bazı cezalı ve sakat oyuncularımıza rağmen sahaya çıkan oyuncularım ellerinden gelenin en iyisini yaptılar. İyi bir mücadele ve performans ortaya koydular. Onları tebrik ediyorum. Sonuçta olmadı. Birkaç haftadır oyunundan ve takımın fizik olarak performansından memnunum. Ama sonuçta kazanamıyoruz. Bir şanssızlığımız var. Bunu da en yakın ve kısa zamanda kırmak istiyoruz. Bu maç geride kaldı. Hafta sonu oynayacağımız Galatasaray derbisi var. En iyi şekilde ona hazırlanıp yolumuza devam edeceğiz" dedi.
İYİ POZİSYONA GİRİYORUZ AMA OLMUYOR
Oyuncuların birçok gol pozisyonuna girmesine karşın kaçırması sorulan Kartal, şunları söyledi: "İyi mücadele ediyoruz iyi oynuyoruz iyi de pozisyonlara giriyoruz. Ama olmuyor. Olması için çaba sarf ediyoruz, oyuncularım da çaba sarf ediyorlar. Zannediyorum birkaç hafta üst üste öndeki gol kaçıran oyuncularımızın gol atması lazım ki, birazcık daha özgüvenlerini bulabilmeleri için."
GALATASARAY ŞAMPİYON OLURSA ALKIYLARIM
Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu’nun Fenerbahçe şampiyon olduğu zaman alkışlayacağı yönünde açıklama yaptığı hatırlatılan ve Galatasaray şampiyon olduğu taktirde kendisinin alkışlayıp alkışlamayacağı sorulan Kartal, "Hamza hoca benim meslektaşım. Başarılı olursa Galatasaray takımı şampiyon olursa alkışlarım. Sonuçta hepimiz Türk futboluna hizmet ediyoruz. Hepimiz dost ve arkadaşız. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş camiası büyük camialar" diye konuştu.
4 PUAN FARK ETKİLEMEZ
Galatasaray derbisine de 4 puan farkla çıkacakları ve bunun kendilerini etkileyip etkilemeyeceği sorulan Kartal şöyle konuştu: "4 puan fark 3 puanlık sistemde çok önemli bir şey değil. Önemli olan sizin kazanmanız. Biz ilk yarıda 4 puan geriye düşmüştük. Ama sonuçta ilk devreyi lider bitirdik. İyi oynuyoruz. İyi mücadele ediyoruz. Sadece birkaç haftadır maç kazanamadık. İnşalah bunu da en yakın zamanda kıracağız."
HAYATİ ÖNEM TAŞIYORDU
Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman ise her iki takım için de hayati önem taşıyan bir karşılaşmaya çıktıklarını söyledi. Kocaman, "Oyun başlamadan önce iki takım içinde sonuç hayati derece önem taşıyordu. Biz özellikle son 2 haftada mağlup olarak bitirdik. Fenerbahçede buraya gelirken aynı duruma sahipti. Buradaki puan kaybıyla haftaya Galatasaray maçı öncesi sıkıntılı bir durum oluşacaktı. Onlar asla puan kaybını düşünmüyorlardı. Bizde kazanmayı çok istiyorduk çünkü ateş çemberinin etrafında dolaşıyoruz" dedi.
2 TAKIMDA PUAN KAYBETMİŞ OLDU
Fenerbahçe'nin zaaflarını değerlendirmek istediklerini anlatan Kocaman şöyle konuştu: "Fenerbahçe'nin avantajlarının yanı sıra bir takım zaafları da vardı. Bunları değerlendirmek istedik. Öne geçmeyi başardıktan sonra Fenerbahçe'yi kendi sahamızdan uzak tutmayı başarıp, belki biraz daha bu tip takımlar karşısında mutlaka kazanmak istiyorsanız bir gol yetmiyor. Biraz daha artırabilecek şeyleri aradık ancak elde edemedik. İkinci yarı baskının artacağını biliyorduk. Oyunu dinlendiremedik. Fenerbahçe bütün kalitesiyle üzerimize yüklendi ve sonuç olarak 1-1 berabere kaldık. Sonuçta iki takımda 2 puan kaybetmiş oldu."
ŞİKE TEZAURATLARI
Torku Konyaspor taraftarının şike tezahuratını nasıl değerlendirdiği sorulan Kocaman, şöyle konuştu: "Bunu kabul etmiyorum. Bu doğru bir davranış şekli değil. Ben yaklaşık 4 aydır Konya'dayım bu stadyumda da pek çok takımla maç oynadık. Çok belirgin başarılı ve başarısız sonuçlar aldık. Ancak skorlar ne olursa olsıun burada görmediğim bir şey vardı. O da rakip takımla çok fazla ilgilenilmediğini gördüm. Bu her zaman seslendirmeye çalıştığımız son derece doğru ve güzel bir davranış şekliydi. Ancak bu günkü durum doğru değil. Bunu söylemem gerekiyor. Bunların üstünü örterek konuşmanın anlamı yok. Bu neden doğru değil. Bizim ülkemizde en çok sevdiğimiz şeylerden bir tanesi başkasının canını acıtmaktan çok zevk alıyoruz. Bu kabul edilebilir bir şey değil. Ben Fenerbahçe'nin başındayken de en çok bunları dile getiriyordum. Olumsuzukta yarışmamalıyız. Bugün bizim taraftarımızın yaptığı gibi insanların canını acıtmayı çok seviyoruz. Bunun doğru olmadığını tekrardan beyan ediyorum."
ONLARLA ÇOK ŞEY PAYLAŞTIM
Fenerbahçeli oyuncularla sarılması ve Fenerbahçe'nin şampiyonluk şansının değerlendirilme istenen Kocaman, "Büyük bölümüyle çok uzun süre beraber oldum. Beraber olduğum zaman özellikle duyguların çok yoğun yaşandığı bir dönemdi. Çok dipleri de gördük. Avrupa'nın 4 takımı olma yolunu da gördük. Dolasıyla çok şey paylaştım. Onları burda çok uzun zaman sonra gördüm. Önce çok mutlu oldum. Çok heyecalandım. Çok şeyi paylaştığım imsanlar oldu. Şampiyonluk içinse 12 haftalık 36 puanlık çok uzun bir maraton. Önümüzdeki hafta herhalde şampiyonluk değil, ama şampiyonlar ligi temsilcilerinden bir tanesinin belki öne çıkabileceği maçlardan biri olarak gözüküyor. Fenerbahçe'ye başarılar diliyorum. Bunu demekten başka şansım yok."

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler