YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Üstün Zekalı Çocuklar Mevlana Üniversitesinde Buluşuyor

Mevlana Üniversitesi tarafından üstün zekalı çocuklara yönelik üç yıldır ilkbahar döneminde gerçekleştirilen eğitim programının, bu yıl iki dönem şeklinde yapılacağı bildirildi.

Mevlana Üniversitesi tarafından üstün zekalı çocuklara yönelik üç yıldır ilkbahar döneminde gerçekleştirilen eğitim programının, bu yıl iki dönem şeklinde yapılacağı bildirildi. Mevlana Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Berat Sucu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, üç yıldır sadece ilkbahar döneminde gerçekleştirilen programın, velilerden gelen yoğun talep üzerine bu yıl sonbahar ve ilkbahar olmak üzere iki dönemde yapılacağını ifade etti. Test başvurusunun son tarihinin 15 Eylül olduğunu belirten Sucu, programa katılmaya hak kazanacak öğrencilerin cumartesi günleri üniversitede alanında uzman akademisyenlerce 32 saatlik özel eğitime alınacağını dile getirdi. Üstün Zekalılar Zenginleştirme Programı'nın, 6-10 yaş arasındaki çocukların, eğitim hayatlarında ortaya çıkaramadıkları yetenekleri tespit edip, sahip oldukları potansiyeli harekete geçirmeyi amaçladığını anlatan Sucu, şunları kaydetti: "Program, üstün zekalı çocukların eğitiminde dünyaca kabul edilmiş bir metot olan zenginleştirme metodu şeklinde gerçekleştirilecek. Çocuklar, normal eğitim hayatlarında karşılaşmayacakları farklı içerikleri sunarak sahip oldukları potansiyeli harekete geçirme şansı yakalayacak. Bu kapsamda çocuklara kritik düşünme, kreatif düşünme, dikkat eksikliği, odaklanma, problem çözme gibi becerilerini geliştirmeye yönelik eğitimler verilecek. Üstün zekalı çocuklar gerek ailesi, gerek çevresi tarafından desteklenmezlerse sahip oldukları yeteneklerini hiçbir zaman geliştiremezler. Bu yüzden öğrencilerin, erken tanılanmaya ihtiyaçları var. Erken tanılama sayesinde çocukların yeteneklerinin atıl duruma düşmesinin önüne geçildiği gibi ileride ortaya koyacağı bilimsel ve sanatsal ürünlerin de önü açılacaktır." Sucu, programın en önemli amaçlarından birisinin de bu çocukları ve velilerini üniversitede bir araya getirmek olduğunu vurguladı. Programa katılmak isteyen çocukların 'ustunzekalilar.mevlana.edu.tr' internet sitesinden online başvurabileceğini ifade eden Sunu, "Mevlana Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne giderek de başvuru yapılabilecek" dedi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler