YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Ege Bölgesi Üniversite Kütüphaneleri Çalıştayı"

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, "Hayatla bağlarımızı devam ettirebilmek için kitaplarla olan ilişkilerimizi sürdürmemiz gerekiyor" dedi.

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, "Hayatla bağlarımızı devam ettirebilmek için kitaplarla olan ilişkilerimizi sürdürmemiz gerekiyor" dedi.

Prof. Dr. Karaaslan, DPÜ Merkez Kütüphane Konferans Salonu'ndaki "Ege Bölgesi Üniversite Kütüphaneleri Çalıştayı"nın açılışında, bir üniversitenin, sahip olduğu bilgi birikimi ve bilgiye erişim imkanlarıyla kendisini kanıtlayabileceğini söyledi.

Üniversite alt yapısının çok önemli olduğunu belirten Prof. Dr. Karaaslan, şöyle konuştu:

"Binaları, laboratuvarları çok önemlidir ama yurt dışında bir üniversiteye gittiğiniz zaman sizi ilk götürecekleri yer, üniversitenin kütüphanesiyle diğer bilgi üreten merkezleridir. Bu anlamda üniversitemiz, göreve geldiğimiz günden bu güne hep göz bebeğimiz olmuştur. Kütüphanemiz için gelen hiçbir talep geri çevrilmemiş, 'hayır' denilmemiş ve bundan sonra da denilmeyecektir.

Kitabın sıcaklığını, kitaptaki samimiyet, kitapları kullanma kolaylığı herhalde kolay kolay en azından bizim kuşağımızın terk edebileceği şeyler değil. Hangi mesleği icra edersek edelim, öğrenci, veli, anne, baba, profesör olalım, kitaplardan koptuğumuz gün hayattan da kopmuşuz demektir. Hayatla bağlarımızı devam ettirebilmek için kitaplarla olan ilişkilerimizi sürdürmemiz gerekiyor."

Daha sonra, çalıştaya katkı sağlayanlara, Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, DPÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Yunus Erdoğan, Prof. Dr. Osman Genç ve Prof. Dr. Kaan Erarslan tarafından üzerlerinde DPÜ amblemi bulunan çini tabaklar hediye edildi.

İki gün süren çalıştayda, DPÜ Kütüphane Dokümantasyon Daire Başkanı Ahmet Uslu, Türkiye, Orta Asya ve İran Elsevier Bölge Müdürü Tayfun Başaş, Gemini firması yetkilisi Serap Akova, iç denetçi Mustafa Taşdelen, Ebsco firması yetkilisi Mehmet Can Soyulmaz, Serdar Hatipoğlu, Ayşe Nur Canbaz ve Fatma Tüzüner tarafından sunumlar yapıldı.

Muhabir: Sedat Gök

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler