YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gediz'de Sürücülere "kış Lastiği Zorunluluğu" Uyarısı

Gediz Emniyet Müdürü Haci Çağlar, araçlarda kış lastiği bulundurulması zorunluluğu getirildiğini bildirdi.

Gediz Emniyet Müdürü Haci Çağlar, araçlarda kış lastiği bulundurulması zorunluluğu getirildiğini bildirdi.

Çağlar, makamında düzenlediği basın toplantısında, Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikle yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçlarda, 1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği kullanma zorunluluğu getirildiğini söyledi.

Tüm kamyon, çekici, otobüs, minibüs ve kamyonet türü araçlarla Karayolları Trafik Yönetmeliği gereği "A" türü yetki belgelerine kayıtlı (uluslararası yük ve yolcu taşıyan) araçlara kış lastiği takılmasının istendiğini belirten Çağlar, kamyon, çekici, tanker ve otobüs türü araçların tahrikli dingilleri (çeker lastikleri) üzerindeki tüm lastiklerin kış lastiği olmak zorunda olduğunu anlattı.

Çağlar, kamyonet, minibüs ve "A" türü yetki belgelerine kayıtlı otomobillerin tüm lastiklerinin, yarı römork ve römorkların tertibatı bulunan dingilleri üzerindeki tüm lastiklerin kış lastiği olması gerektiğine dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Kamyon, çekici, tanker, otobüs, yarı römork ve römork türü araçların lastiklerinin yanaklarında (M+S) işareti, minibüs, otomobil ve kamyonet türü araçların lastiklerinin yanaklarında yine (M+S) işareti ile snowflake (kar tanesi) yazı ve işareti aranacaktır. Yönetmelikte, 'Kış lastiği uygulaması her yıl 1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasında bulunan 4 aylık dönemle varsa Bakanlıkça belirlenen artırımlı sürelerle sınırlı olmak üzere şehir içi taşımacılıkta kış lastiği uygulaması ile ilgili hususlar ortalama yerel sıcaklıklar dikkate alınarak ilgili Valiliklerce belirlenir ve uygulanır' denilmektedir. Vatandaşlarımızın, özellikle ticari araç sürücülerinin, henüz yürürlüğe giren ve 1 Aralık'ta uygulanmaya başlanan yönetmelik hükümleri uyarınca mağdur olmamaları ve cezai işlemlere maruz kalmamaları için bu hususlara mutlaka riayet etmeleri gerekmektedir."

Muhabir: Mehmet Altıntaş / Sedat Gök

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler