YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kalkan Beldesinin Düğün Salonunu Belediye Personeli Yapıyor

Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Kalkan beldesinin düğün salonu, belediye işçileri ve memurları tarafından yapılıyor. Bunun...

Kalkan Beldesinin Düğün Salonunu Belediye Personeli Yapıyor

Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Kalkan beldesinin düğün salonu, belediye işçileri ve memurları tarafından yapılıyor. Bunun için altı kişi, proje bedeli 400 bin lira olan salon inşaatında gönüllü çalışarak belediyenin 150 bin lira tasarruf yapmasını sağladı. Konu hakkında açıklama yapan Kalkan Belediye Başkanı Ahmet Balta, "672 nüfuslu beldemize, İller Bankası'ndan 15 bin liralık aylık ödeme geliyor. Bu, benimle beraber yedi kişilik personelimize yetmiyor. Çalışanlarımız böyle bir fedakârlıkta bulunarak, beldemize 550 kişilik modern bir düğün salonu kazandırıyor." dedi.

Eski düğün salonunun özel bir şirkete kiraya verildiğini belirten Başkan Balta, "Normal şartlarda düğün salonumuzun 400 bin lira proje bedeli çıkmıştı. Belediyemizde bir memur ve beş işçimiz var. 'Hepimiz inşaat ustasıyız, biz yaparız.' diyerek kolları sıvadılar. Beş ay içinde altı yemekhane ve üstü 500 kişiyi barındıracak düğün salonu inşaatımızın sonuna geldik. Önümüzdeki yıl nisan veya mayısta hizmete açmayı planlıyoruz." şeklinde konuştu. Belediyelerinin, belde nüfusu 2 binin altına düştüğü için kapanacağını dile getiren Ahmet Balta, "Çalışanlarımızın desteğiyle meydana getirdiğimiz düğün salonumuz, bizden bir armağan olsun." dedi.

Belediye memuru Cengiz Karaoğlan'ın, görevinin yanısıra servis şoförü olarak da çalıştığını vurgulayan Başkan Balta, "Kadrolu dört ve bir geçici işçi de temizlik ve diğer işlerinin yanında belediyenin bu tür faaliyetlerinde gönüllü çalışıyor. Hepsine teşekkür ederim." diye konuştu.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler