YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kütahya'da Amatör Futbol

Kütahya'da amatör futbol kümelerinde 2012-2013 sezonu fikstürleri belirlendi.

Kütahya'da amatör futbol kümelerinde 2012-2013 sezonu fikstürleri belirlendi.

Kütahya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'ndan (ASKF) yapılan yazılı açıklamaya göre, Belediye Sosyal Tesisleri'ndeki kura çekimine, İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Sadık Ölçen, Kütahya ASKF Başkanı Murat Cengiz ve yönetim kurulu üyeleri, Futbol İl Temsilcisi Nuri Ercura ile kulüp temsilcileri katıldı.

Kura çekimi öncesi gerçekleştirilen seçimde, Kütahya Süper Amatör Ligi Tertip Komitesi üyeliklerine Cezaevispor'dan Ekrem Tokçay, Kümaşspor'dan Murat Ballık ve Özel İdare Köy Hizmetleri'nden Raif Başay, 1. Amatör Küme Tertip Komitesi üyeliklerine de Genç SHÇEK Spor'dan İbrahim Altıok, Gediz'den Süleyman Karakoç ve Ağaçköyspor'dan Mustafa Öztürk getirildi.

Kütahya Süper Ligi, 2012-2013 sezonunda 12 takımla oynanacak. Ligde merkezden Termikspor, Özel İdare Köy Hizmetleri, Aragonit Büyük Sakaspor, Cezaevispor, Evliya Çelebi Devlet Hastanesispor ve Kümaşspor, Tavşanlı ilçesinden Akıncılarspor, Gençyurduspor, Tunçbilek Belediyespor, Simav ilçesinden Simav Gençyurduspor ve Yeni Mahalle Sitespor, Altıntaş ilçesinden Altıntaş Belediyespor yer alacak. Ligi son 3 sırada tamamlayacak takımlar, 1. Amatör Küme'ye düşecek.

Merkezde, 1. Amatör Küme'de A ve B gruplarında toplam 13 takım mücadele edecek. Gruplarında ilk iki sırayı alacak takımlar önce Merkez Play-Off Ligi'nde karşılaşacak. Bu maçlar sonunda ilk iki sırayı paylaşacak ekipler, ilçelerde gruplarını ilk sırada bitiren takımlarla 5'li bir play-off ligi daha oynayacak. İkinci tur play-off ligini ilk üç sırada bitiren takımlar, Kütahya Süper Amatör Ligi'ne terfi edecek.

Merkez A Grubu'nda Alayuntspor, Seyitömer Belediyespor, Aslanapaspor, Seramikspor, Pınarspor, Hacıkebirspor, Zafertepe Çalköyspor, B Grubu'nda ise Genç SHÇEK Spor, Çamlıcaspor, Ağaçköyspor, Yeşilayspor, Özbekspor ve Çavdarhisarspor takımları bulunacak.

Yeni sezonda her amatör kulübe altyapı kategorilerine katılma zorunluluğu getirildi. Lisanssız veya sahte lisanslı oyuncuya yer veren takımlar, bir alt lige düşürülecek.

Muhabir: Sedat Gök

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler