YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Pazarlar Belediyesinde Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Pazarlar Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında 11 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı.Pazarlar Belediyesi ile...

Pazarlar Belediyesinde Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Pazarlar Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında 11 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Pazarlar Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında 15 Haziran 2013 ile 15 Haziran 2015 tarihleri arasını kapsayacak olan toplu iş sözleşmesi imza altına alındı. Toplu iş sözleşmesine Pazarlar Belediye Başkanı Ahmet Torun, Hizmet-İş Sendikası Ege Bölge Başkanı Ahmet Özen, Öz Orman-İş Kütahya Bölge Başkanlığı Bölge Sekreteri Hasan Ali Çertik ve Pazarlar Belediyesi iş yeri temsilcisi Mustafa Bektaş katıldı.

Pazarlar Belediyesi Meclis toplantı salonunda gerçekleşen görüşmelerde konuşan Hizmet-İş Sendikası Ege Bölgesi Başkanı Ahmet Özen, sözleşmeyi karşılıklı anlayış ile tamamladıklarını belirterek, “Toplu iş görüşmemiz mutlu sona erdi. 15 Haziran 2013 tarihinden geçerli olacak olan sözleşme imza altına alındı. Sözleşme 11 işçimizi kapsıyor. Sözleşmeye göre bürüt 42 lira olan yevmiye 48 lira oldu. İşçilerimiz yılda 60 yevmiye ikramiye, aile çocuk yardımı, ortalama 2 lira sorumluluk zammı, 150 lira alışveriş kuponu verilecek. Bu sözleşmemiz tabi ki belediye başkanımızla iyi ilişkiler içerisinde tamamlandı. Belediye başkanımız bizlere yardımcı oldu. Belediye Başkanımıza teşekkür ederim” dedi.

Görüşmeleri olumlu bir şekilde tamamlandığını belirten Pazarlar Belediye Başkanı Ahmet Torun’da,“Belediye olarak ilk kez toplu iş sözleşmesi yaptık. Sayın Ahmet Özen başkanımız ve işçi temsilcisi arkadaşlarımızla beraber görüşmeleri tamamladık. Ahmet Özen başkanıma teşekkür ediyorum. Hizmet-İş sendikası ile uyum içerisinde çalışmak istiyoruz. Göreve geldiğimden beri güzel bir şekilde işçilerimizin haklarını onlara vermeye çalışıyoruz. Şimdi de Hizmet-İş Sendikası ile toplu iş görüşmesinde her konuda anlaştık. Belediye demek işçilerimiz, memurlarımız, çalışanlarımız demektir. Onların üstünden biz hizmet etmekteyiz. O yüzden onların hak ettiği bu ücretlerin belki çok çok üstünde vermek istiyoruz. Ama bir taraftan da hizmet yapıyoruz ve hizmet yapmamız lazım. Onun için belki vermemiz gerekenler için çoğu zaman kısıntıya gidiyoruz. Ama emin olsunlar şartlarımızı en güzel şekilde zorlayıp onlara bu haklarını vermeye çalıştık. Herkese hayırlı olsun” dedi.

Görüşmelerin sonunda Pazarlar Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında 11 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imza altına alındı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler