YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Simav Eynal Kaplıcaları Şifa Dağıtıyor

Kütahya'nın Simav ilçesinde bulunan ve 162 derece sıcaklığındaki suyuyla birçok hastalığa iyi geldiğine inanılan Eynal...

Kütahya'nın Simav ilçesinde bulunan ve 162 derece sıcaklığındaki suyuyla birçok hastalığa iyi geldiğine inanılan Eynal Kaplıcaları'ndaki tesislerde yılbaşından bu yana yaklaşık 200 bin kişi konakladı. Konaklayanlar arasında kaplıca diyarı Bursalılar ilk sırayı kimseye kaptırmadı.

Simav Belediyesi tarafından işletilen kaplıca tesislerinde, 700 metre derinlikten çıkan şifalı su, havuz ve 900 yataklı konaklama tesislerinde kullanılıyor. Şifalı sunun, romatizma başta olmak üzere 14 çeşit hastalığa iyi geldiği bilimsel raporlarla kanıtlandığı belirtiliyor. Yılbaşından bu yana tesislerde konaklayan yaklaşık 200 bin turistin büyük çoğunluğunu, Simav Eynal Kaplıcaları'na 185 kilometre uzaklıktaki kaplıca diyarı olarak bilinen Bursalılar oluşturuyor.

EYNAL KAPLICALARI BİR TUTKU

Tesislerden faydalanan, şifa ve tatil ortamının emsallerine göre çok ucuza sunulduğu Simav Eynal kaplıcalarının kendilerinde bir tutkuya dönüştüğüne vurgu yapan Bursalı Ayla Helin (42), Eynal’a tam 17 yıldır geldiğini söyledi. Helin "Aradığım şifayı burada buluyorum. Eynal bizde tutku oluşturdu. Gelmeden duramıyoruz” dedi.

Firdevs Kolay (27) ise, “Simav Eynal Kaplıcaları'na annemle birlikte küçük yaşlarda gelmeye başlamıştım. Şimdi büyüdüm. Bildiğim kadarıyla bu seferki gelişim 18'nci oldu. Simav’dan da Eynal Kaplıcaları'ndan da, tesislerinden de çok memnunuz. Şifa ve tatil ortamının birlikte sunulduğu Eynal Kaplıcaları tutkunu olduk” dedi.

Nurten Kolay (62) da, “Bursa’da Simav Eynal gibi kaplıca yok. Her yıl kasım ve mart aylarında arkadaşlarımızla bir gurup oluşturarak iki kez Simav Eynal’a geliyoruz. Eynal Kaplıcaları'na gelmeden duramıyoruz. Tutkunu olduk. Sağ olsunlar, burada bize iyi de bakıyorlar. Hem ortamdan, hem şifalı sularından, hem de personelinden çok memnunuz. Sağ olduğumuz sürece Simav’a gelmeye devam edeceğiz” dedi.

YILDIZLI OTEL YAPACAĞIZ

Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan ise, yılda ortalama 900 bin civarında yerli ve yabancı turistin şifalı sularının yanı sıra tatil ortamından yararlanmak üzere konakladığı Eynal Kaplıcaları'ndaki yatak kapasitesini artırmak için yıldızlı otel yapmak istediklerini bildirdi. Karahan, bu hususta proje çalışması yaptıklarını kaydetti.

Yerel Seçim 2024

Simav Eynal Kaplıcaları Şifa Dağıtıyor

Kütahya'nın Simav ilçesinde bulunan ve 162 derece sıcaklığındaki suyuyla birçok hastalığa iyi geldiğine inanılan Eynal...

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler