YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Simav Kara Teslim

Mehmet YENEN/SİMAV Simav'da hayatı olumsuz yönde etkileyen kar yağışı dün saat 14.00 sıralarında başladı. Saat 20.00'de etkisini artıran kar yağışı ilçede

Simav Kara Teslim

Mehmet YENEN/SİMAV Simav'da hayatı olumsuz yönde etkileyen kar yağışı dün saat 14.00 sıralarında başladı. Saat 20.00'de etkisini artıran kar yağışı ilçede ulaşımda aksamalara yol açtı. İlçe merkezinde 30 santimetreyi bulan kar kalınlığı yüksek kesimlerde 50 santimetreye ulaştı.
Yoğun kar yağışı yüzünden Simav'ın çevre il ve ilçelerle bağlantısı kesildi. Simav'ı Kütahya, Uşak, İzmir, Balıkesir, İstanbul ve Bursa'ya bağlayan karayollarında ulaşım sağlanamıyor. Simav'ı Manisa'nın Demirci ilçesine bağlayan yolda da Akçakertik mevkindeki yoğun kar yağışı yüzünden ulaşım dün akşam saatlerinden itibaren kesildi.
İlçe merkezi ve yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı yüzünden Simav'ın 64 köyünden 45'i ile bağlantısı tamamen kesildi. Simav İlçe Özel İdaresi'ne bağlı 6 ekip, kapanan 45 köy yolunun açılması için sabahın erken saatlerinden itibaren 2 greyder, 4 kepçe, 2 yakıt aracı ve 16 personel ile çalışma başlattı. Ancak tipi ve yoğun kar yağışı yüzünden çalışmalarda aksamalar yaşandığı bildirildi.
Tüm bu olumsuzluklara rağmen ilçe merkezi ve köylerindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verilmedi. Kütahya'nın taşımalı eğitimde rekortmen ilçesi Simav'da öğrencileri 14 taşıma merkezinden ilçeye taşıyan 101 servis aracı zor da olsa öğrencileri okullarına ulaştırdı.
Simav'ın tamamında etkileyen yoğun kar yağışı ile birlikte ilçe genelinde hava sıcaklıklarında önemli düşüşler yaşandı. İlçe merkezinde hava sıcaklığı gece eksi 10 dereceye kadar düştü. İlçenin yüksek kesimlerindeki sulama göletleri tamamen dondu. Sulama göletleri ile ilçe merkezindeki süs havuzlarının buz tutması ortaya kartpostallık görüntülerin çıkmasına neden oldu.

Simav Kara TeslimSimav Kara Teslim

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler