YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Simav'da Hayvancılık Desteklemeleri

Simav Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Ceylan, bu yıl bin 658 buzağı ve 7 bin 85 anaç sığır için

Simav Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Ceylan, bu yıl bin 658 buzağı ve 7 bin 85 anaç sığır için üreticilere 1 milyon 805 bin lira destekleme ödemesi yapılacağını bildirdi.

Ceylan, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede büyükbaş hayvan varlığının yaklaşık 29 bin 800 olduğunu, bunların 15 bine yakınının anaç sığır, kalanının ise dana, düve ve buzağılardan oluştuğunu belirtti.

Anaç sığırların yaklaşık 6 bin 500'ünün destekleme kapsamına girmeyen yerli ırk, 8 bin 500'ünün anaç sığır kültür ırkı ile kültür ırkı melezi olduğu bilgisini veren Ceylan, şunları kaydetti:

"Bin 40 anaç sığıra, hayvan sahipleri tarafından müracaatta bulunulmamıştır. Müracaatta bulunulan anaç sığır sayısı toplam 7 bin 460 olup, Hayvancılığın Desteklenmesi Hakkında Uygulama Esasları Tebliğine göre suni tohumlaması yapılan 7 bin 85 anaç sığır için desteklemeden yararlanılabilecektir. Müracaat edip de desteklemeden yararlanamayan 375 anaç sığır var. Tebliğde belirtilen şartların yerine getirilmemesi, bu anaç sığırların destekleme dışı kalmasına neden olmuştur. Bu yıl bin 658 buzağı ve 7 bin 85 anaç sığır için üreticilere 1 milyon 805 bin lira destekleme ödemesi yapılacaktır."

Muhabir: Zekeriya Türkel

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler