YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Simav'da kurt saldırısı

Kütahya'nın Simav ilçesinde, kurdun saldırısına uğrayan 9 koyun telef oldu.

Simav'da kurt saldırısı

Kütahya'nın Simav ilçesinde, kurdun saldırısına uğrayan 9 koyun telef oldu.

Gece, Küplüce köyü yakınındaki Damlar mevkisinde, Durmuş Mete'ye (71) ait ağıla giren kurt, 70 koyundan 9'unu telef ettikten sonra uzaklaştı. Sabah ağıla gelen Durmuş Mete'nin oğlu Ekrem Mete, durumu muhtar, jandarma ve İlçe Tarım Müdürlüğüne bildirdi.

İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri, telef olan 9 koyunun, iş makinesiyle açılan çukura gömülmesini sağlayarak, ağılın kireçlenmesini istedi.

Saldırıdan yara almadan kurtulan 61 küçükbaş hayvan ise başka bir ağılda kontrol altına alındı.
Ekrem Mete, geçen nisan ayında yakındaki Çulhalar köyünde kurdun saldırdığı iki kadından birinin öldüğünü, diğerinin yaralandığını hatırlattı.

Bu yüzden sürekli teyakkuz halinde olduklarını söyleyen Mete, ''Bölgemizde sürek avı düzenlenmesini istiyoruz. Can ve mal güvenliğimiz tehdit altında. Kurdu vurmak yasak. Böylesine yanlış bir kararın gözden geçirilmesi gerekiyor'' dedi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler