YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Simav'da vahşi köpekler, ağıla saldırdı

Kütahya'nın Simav İlçesi, bir hafta önce yaşanan kurt dehşetinin ardından bugün de güne vahşi köpeklerin saldırısıyla uyandı.

Simav'da vahşi köpekler, ağıla saldırdı

Simav İlçesi, 13 Nisan'da yaşanan 1 kadının öldüğü, 1 kadının ise yaralandığı kurt saldırısının ardından bugün de vahşi köpeklerin saldırısıyla güne uyandı. Öreğler Beldesi'nin Kavak Altı Mevkii'nde sabaha karşı dağlık araziden inen vahşi köpek sürüsü, Mehmet Ata'ya (46) ait 68 koyunun bulunduğu tel örgüyle çevrili ağıla girdi. Köpekler, koyunlara saldırarak 8 köpeğıi telef etti, 24'ünü de yaraladı.

Ağıladna gelen sesleri duyup dışarı çıkan Ata, taş atarak köpekleri ağıladn uzaklaştırdı. İhbar üzerine olay yerine gelen İlçe Tarım Müdürü Ali Ceylan, yaralanan 24 koyundan 13'ünün durumunun ağır olduğunu söyledi.

İlk belirlemelere göre kuduz tehlikesinin bulunmadığını belirten Ceylan, önlem amacıyla köpeklerin telef ettiği koyunlardan kalan parçaların, kireçlenerek gömüleceğini ifade etti.

HALK HOPARLÖRLER ARACILIĞIYLA UYARILDI

Öreğler Belediye Başkanı Özden Akçay ise hoparlörler aracılığıyla anons yaptırıp vatandaşları ve özellikle sürü sahiplerini dikkatli olmaları yönünde uyardıklarını dile getirerek, ''Bölgede sürü otlatan diğer çobanların bu vahşeti yaşamamaları için önlem aldık. 8 koyunu parçalayıp yedikten sonra kayıplara karışan vahşi köpekleri ele geçirmek için vatandaşlarımızın desteğiyle çalışma yapacağız'' dedi.

Sürü sahibi Mehmet Ata, ailesinin geçimini bu koyunlarla sağladığını anlatarak, ''Üç çocuk babasıyım. Ailemin geçimini koyunlarıma bakarak sağlıyorum. Şimdi ben ne yapacağım? Devletten yardım bekliyorum'' dedi.

Aynı ilçenin Çulhalar köyünde geçen hafta kurdun saldırdığı iki kadından biri ölmüş, diğeri ağır yaralanmıştı.

BİR HAFTA ÖNCE KURT SALDIRISI YAŞANMIŞTI
Simav İlçesi'ne bağlı Çulhalar Köyü'nde, 13 Nisan çarşamba günü hayvanlarını otlatan 79 yaşındaki Kezban Kartalmış ile komşusu 76 yaşındaki Şerife Erkip'e kurt saldırmıştı. Saldırı sonucu Şerife Erkip ölürken, Kezban Kartalmış ağır yaralanmış, olayın ardından bölgede kurdu etkisiz hale getirmek için sürek avı başlatılmıştı.

KURDUN KUDUZ OLDUĞU BELİRLENDİ

Simav ilçesi Kaymakamı Yüksel Ünal, saldırıyı gerçekleştiren ve avcılar tarafından vurulan kurdun kuduz olduğunun tespit edildiğini bildirdi.

Ünal, ilçe merkezine 50 kilometre uzaklıktaki Çulhalar köyünde kadınlara saldıran kurdun, 3 gün önce sürek avına çıkan avcılar tarafından vurularak yaralandığını ve daha sonra ölü bulunduğunu hatırlattı.

Laboratuvarda yapılan analizler sonucu kurdun kuduz olduğunun anlaşılması üzerine Çulhalar'a yakın Evciler, Gaili ve Sünnetçiler köylerindeki karantina uygulamasının sürdürülerek hayvan giriş ve çıkışının yasaklanmasına, diğer 18 köyde uygulanan karantinanın ise sonlandırılmasına karar verildiğini ifade eden Ünal, çevredeki sahipli kedi ve köpeklerin tamamının kuduza karşı aşılandıktan sonra kapalı alanlarda tutulacağını anlattı.

Ünal, kurdun yaraladığı 7 büyükbaş hayvanla iki köpeğin de telef edilerek kireç dökülecek kuyuya gömülmesine karar verildiğini ve çevrede meraya salındığı anlaşılan büyükbaş ve küçükbaş hayvanlara koruyucu kuduz aşısı yapılacağını sözlerine ekledi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler