YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Simav'daki Ilkokullarda 'Vergi' Seminerleri Veriliyor

Kütahya'nın Simav ilçesinde, Simav Vergi Dairesi tarafından ilkokul 4. sınıf öğrencilerine "Vergi" konulu eğitim seminerleri...

Simav'daki Ilkokullarda 'Vergi' Seminerleri Veriliyor

Kütahya'nın Simav ilçesinde, Simav Vergi Dairesi tarafından ilkokul 4. sınıf öğrencilerine "Vergi" konulu eğitim seminerleri veriliyor. Gelir İdaresi Başkanlığı ve Kütahya Valiliği onayıyla İl Defterdarlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa yürütütüğü proje, Simav'ın pilot bölge seçilmesiyle başladı.

Simav Vergi Dairesi tarafından ilk olarak Osmanbey İlköğretim Okulu'nda seminer verildi. Eğitim çağında vergi konusunda edinilen doğru bilgilerin, ileride oluşabilecek olumsuz davranışları ortadan kaldırdığını belirten Simav Vergi Dairesi Müdürü Sezai Süzük, "Bu proje, 2011-2012 eğitim öğretim yılının ikinci yarısında Kütahya merkezdeki ilköğretim okullarında uygulandı. Yapılan değerlendirmelerde, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizden olumlu tepkiler aldık. 2012-2013 eğitim öğretim yılında ise Simav ilçemizde, altı kişilik ekiple 46 sınıfta toplam 950 öğrenciye ulaşmayı hedefliyoruz." dedi. Süzük, Osmanbey İlköğretim Okulu Müdürü Celal Yılmaz'a "Simav Vergi Dairesi" yazılı bir saat, öğrencilere ise Nasrettin Hoca ile verginin önemini anlatan kitapçıklar, kalem, silgi gibi kırtasiye malzemeleri hediye etti. Okul Müdürü Yılmaz ise yaptığı açıklamada, "Böyle bir çalışmadan dolayı vergi dairesi ekibine çok teşekkür ederiz. Çocuklarımızın bu şekilde bilinçlendirilmesiyle verginin ne olduğunu, devletimiz için önemini anlamış oldular." şeklinde konuştu.

Projede görevli vergi memurları da öğrencilerin anlatılanları hemen kavradığını söyledi. 4.sınıf öğrencilerinden Ahmet Akkaya, "Müdürümüze ve vergi dairesinden gelen herkese çok teşekkür ederiz. Verginin önemini anladık ve her alışverişten sonra devletimiz için fişlerimizi alacağız." dedi. 4/B sınıf öğretmeni Mustafa Toprak ise, "Okulum adına vergi dairesi çalışanlarına çok teşekkür ederim. Vergi konusunda bizler ve öğrencilerimiz birçok bilgi öğrendik. Başarılarının devamını dilerim." diye konuştu.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler