YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Simav'dan 7 Ülkeye Gömlek Ihracatı

Mehmet YENEN/SİMAV Simav'ın Akdağ Beldesi'ndeki Çiftköy Tekstil Atölyesi'nde çoğu kadın, 80 işçi tarafından üretilen erkek gömlekleri, İstanbul üzerinden Ortadoğu ve AB

Simav'dan 7 Ülkeye Gömlek Ihracatı

Mehmet YENEN/SİMAV Simav'ın Akdağ Beldesi'ndeki Çiftköy Tekstil Atölyesi'nde çoğu kadın, 80 işçi tarafından üretilen erkek gömlekleri, İstanbul üzerinden Ortadoğu ve AB ülkelerine ihraç ediliyor. 'Tcos' markası ile günde üretilen yaklaşık 1300 gömlek, hem ülke, hem ilçe ekonomisine döviz getiriyor. Kuveyt, Lübnan, Suudi Arabistan, Ürdün, Yemen'in yanı sıra İspanya ve Almanya gibi Avrupa Birliği ülkelerinden de sipariş aldıklarını söyleyen firma sahibi, 49 yaşındaki Bayram Biratlı, şöyle dedi:
"Akdağ Belediye Başkanımız Yakup Oran, bize beldenin tek düğün salonunu üretim atölyesi olarak tahsis etti. Akdağ Belde merkezinin yanı sıra çevresindeki köylerden çoğunluğu kadınlardan oluşan 80 işçi ile gömlek üretmeye başladık. 3 yıldır burada ürettiğimiz gömlekleri biriktirip haftalık olarak İstanbul'a gönderiyoruz. İstanbul'daki aracı bir firma da toplam 7 ülkeye ihraç ediyor. Dolayısıyla hem ülkemiz hem de Simav ekonomisine önemli bir ölçüde destek sağlamış oluyoruz. Bunun yanında 80 kişiye de iş vermenin gururunu yaşıyoruz."
Kütahya'nın daha önce içinde olduğu teşvik kapsamından çıkarıldığını hatırlatırken, "Teşvik kapsamına tekrar alınması halinde bu bölgede işsizlik diye bir şey kalmaz. İşsizliğin önlenmesi ve istihdamın arttırılması için devletin bize daha çok sahip çıkması gerekiyor" diye konuştu.
Atölyede çalışanlardan 19 yaşındaki Emel Eraç, koşulların çok iyi olduğunu ifade ederken, dikiş dikmesini bilmeyenlerin, usta gömlekçi olduklarını vurguladı. Meslek sahibi bir genç kız olarak gurur duyduğunu söyleyen Eraç, el emeği göz nuru dökerek ürettikleri gömleklerin beğenildiğini söyledi.

Simav'dan 7 Ülkeye Gömlek IhracatıSimav'dan 7 Ülkeye Gömlek Ihracatı

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler