YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türk Sağlık-Sen Mülakata Karşı

Mehmet YENEN/SİMAV Kütahya'nın Simav ilçesindeki Eynal Kaplıcaları Firuze Düğün Salonu'nda dün akşam düzenlenen istişare toplantısına Türk Sağlık-Sen Simav Şubesi çalışanlarının

Türk Sağlık-Sen Mülakata Karşı

Mehmet YENEN/SİMAV Kütahya'nın Simav ilçesindeki Eynal Kaplıcaları Firuze Düğün Salonu'nda dün akşam düzenlenen istişare toplantısına Türk Sağlık-Sen Simav Şubesi çalışanlarının yanı sıra Kütahya, Uşak, Afyon, Balıkesir ve Eskişehir Şube başkanları ile Türk Sağlık-Sen yönetim kurulu üyeleri de katıldı. Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, burada yaptığı konuşmada son günlerde gündeme gelen kamu çalışanlarının işe alınmasında uygulanacak mülakat sistemini eleştirdi.
Sendika olarak buna karşı çıktıklarını ifade eden Kahveci, "Bugünlerde kamu çalışanlarının işe mülakat ile alınmaları konuşuluyor. Şimdi öğretmenler mülakatla alınıyor. Bu uygulama yarın da Sağlık Bakanlığı'nda işe alımlar için başlayacak. Biliyorsunuz 12 bin 500 sağlık çalışanı işe alınacak. Görevde yükselmelerde de mülakat yapılıyor. Yaklaşık 850 hastanede müdür, müdür yardımcıları ve idarecilerin hangi kritere bağlı olarak atandığını bilmiyoruz. Belli güç odakları karar veriyor. Bu mülakat sistemiyle doğru sonuca ulaşamazsınız. Mülakat torpil demektir. Sendikacı kimliğimizle bize düşen görev bunlara karşı çıkmaktır. Bu durum sadece Türk Sağlık-Sen'in görevi değildir. Tüm sendikaların da bu düzene karşı çıkması gerekmektedir" dedi.
Adil bir sistem istediklerini belirten Kahveci, insanların yöneticisine devletine güvenmesi gerektiğini dile getirdi. Mülakat sisteminin getirilmesi durumunda herkesin nitelikli torpil peşine düşeceğini iddia eden Önder Kahveci, "Kamu çalışanlarının iş güvencesi kaldırılmak isteniyor. İş güvencemiz bizim kırmızı çizgimizdir, bizim vazgeçilmez unsurumuzdur. Bugün ülkemizde en fazla konuşulan konulardan birisi de 15 Temmuz ruhudur. Biz de katılıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız seferberlik zamanı olmasını istedi. Seferberlik bizim de başımızın gözümüzün üstünde. En önde gideriz. Ama bize seferberlik, başkalarına makam mevkii. Yok öyle yağma! Varsa nimette de beraberiz, külfette de beraber olacağız" diye konuştu.
Konuşmaların ardından emekliye ayrılan sendika üyelerine plaket takdim eden Kahveci, Simav'ı çok sevdiğini ve tekrar geleceğini sözlerine ekledi.

Türk Sağlık-Sen Mülakata KarşıTürk Sağlık-Sen Mülakata Karşı

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler