YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türkiye 16 Yaş Altı Futbol Şampiyonası

Türkiye Futbol Federasyonu'nca (TFF) düzenlenen Türkiye 16 Yaş Altı Futbol Şampiyonası'nın Kütahya'daki birinci kademe maçları başladı.

Türkiye Futbol Federasyonu'nca (TFF) düzenlenen Türkiye 16 Yaş Altı Futbol Şampiyonası'nın Kütahya'daki birinci kademe maçları başladı.

Kütahya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'ndan (ASKF) yapılan yazılı açıklamaya göre, birinci kademe karşılaşmaları, 56 ilden 95 takımın katılımıyla Edirne, Tekirdağ, Sakarya, Bilecik, Uşak, Kütahya, Aydın, Burdur, Denizli, Adana, Malatya, Gaziantep, Çorum, Trabzon, Sinop ve Bolu grup merkezlerinde oynanıyor. Grup merkezlerinden 15'inde 6'şar, birinde ise 5 takım yer alıyor.

Kütahya'daki birinci kademe maçlarında, (A) Grubu'nda Eskişehir Şekerspor, İstanbul Başakşehirspor, İzmir Yeşilovaspor, (B) Grubu'nda da Sakarya Erenlerspor, Balıkesir Burhaniye Belediyespor, İstanbul Tepebağ Kültürspor mücadele ediyor.

İlk gün, Eskişehir Şekerspor ile İstanbul Başakşehirspor 2-2 berabere kaldı, Burhaniye Belediyespor ise Sakarya Erenlerspor'u 3-1 yendi.

(A) Grubu'nda, İzmir Yeşilovaspor-Eskişehir Şekerspor, İstanbul Başakşehirspor-İzmir Yeşilovaspor, (B) Grubu'nda, İstanbul Tepebağ Kültürspor-Sakarya Erenlerspor, Burhaniye Belediyespor-İstanbul Tepebağ Kültürspor maçları yapılacak ve gruplarında birinci olacak iki takım, 10 Haziran'da 30 Ağustos Stadı'nda finalde karşılaşacak.

Finali kazanacak takım, diğer 15 grup merkezinin birincileriyle 4'erli 4 grupta daha sonra belirlenecek kentlerde gerçekleştirilecek ikinci kademede tek maçlı lig usulüyle mücadele edecek. İkinci kademeyi birincilikle tamamlayacak 4 takım da Türkiye şampiyonu olabilmek için final maçlarında birbirleriyle oynayacak.

Bu arada, şampiyonada Kütahya'yı temsil eden iki ekipten Özel İdare Köy Hizmetleri, Denizli grup merkezinde Antalya Özerspor'a 4-1 yenildi, TKİ Tavşanlı Linyitspor da Aydın grup merkezinde Bornova Belediyespor ile 3-3 berabere kaldı. Gruplardaki ikinci ve son maçlarda, Özel İdare Köy Hizmetleri ile Ankara BUGSAŞ Spor, TKİ Tavşanlı Linyitspor ile Yeni Milasspor karşılaşacak.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler