YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Zafer Bölgesel Havalimanı'ndan Yurtdışına Ilk Uçuş Düsseldorf'a

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz yıl açılışı gerçekleştirilen Zafer Bölgesel Havalimanı'ndan ilk kez yurt...

Zafer Bölgesel Havalimanı'ndan Yurtdışına Ilk Uçuş Düsseldorf'a

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz yıl açılışı gerçekleştirilen Zafer Bölgesel Havalimanı'ndan ilk kez yurt dışına gidecek olan 6329 sefer sayılı Düsseldorf uçağı 148 yolcusu ile havalandı.

Kütahya'dan Düsseldorf’a gidecek olan Adem Bolatlı arkadaşlarını ziyaret etmeye geldiği Kütahya'dan havayolu ile gitmenin güzel bir duygu olduğunu belirterek, "Bütün arkadaşlarım Almanya'da ama Kütahya'da oturuyorlar. Buraya ziyarete geldim. Çok güzel bir duygu. Benim komşum ilk uçakla Türkiye'ye geldi ben de ilk uçakla Kütahya'dan Almanya uçağı ile uçacağım çok güzel bir duygu." dedi.

"YILLARDIR EZİYET ÇEKİYORDUK"

Almanya'daki ailesi ile bir araya geldiklerinde yolculuklarının bir eziyete dönüştüğüne dikkat çeken Pakizer Doğan (44), "Düsseldorf 'a ineceğiz. Normalde Kütahya'da yaşıyorum oraya tatil amaçlı gidiyorum. Yıllardır eziyet çekiyorduk genelde İstanbul'dan uçuyorduk. Kardeşim ve annemler oradan geliyor. Çok zorluk çekiyorduk. Geceden ya da bir gün önceden yola çıkıyordum ama şimdi buradayız güzel bir yolculuk olacak. Yakın olduğu için sorun olmaz sürekli gitmeyi düşünürüm." ifadelerini kullandı.

40 yıldır Almanya'da yaşadığını belirten Mehmet Gencer ise "Almanya'ya gidiyoruz Düsseldorf 'a. Bizim için çok iyi oldu. 40 sendir İstanbul İzmir, Antalya’ya gidip geliyorduk. Buraya açıldı hayırlı olsun. Yakın hiç olmazsa. Yaşlanınca zor geliyor" ifadelerini kullanırken Gencer'in torunu Yasemin Kaya, kendi memleketinde bir havaalanı olmasının gurur verici olduğunu belirtti.

Düsseldorf uçağı 148 yolcu ve 5 mürettabatı ile Kütahya'dan Almanya'nın Düsseldorf kentine havalandı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler