YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Silahlı yağmaya 15 yıl

Adana'da, genç kadının çantasını silah zoruyla aldıkları iddiasıyla tutuklanan 2 sanık hakkında 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Silahlı yağmaya 15 yıl

Alınan bilgiye göre, 1 Mart tarihinde, akşam saatlerinde, Turgut Özal Bulvarı Doğal Park civarında yaya olarak evine giden Dilek Kızıltepe'nin (24) çantasını bıçak zoruyla alıp kaçan ve yaklaşık 3 saat sonra başka bir yağma suçu gerçekleştirmelerinin ardından yakalanan E.K. (17) ve M.Ü. (15) hakkında, Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında iddianame hazırlandı.

Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen ve haklarında ''silahla yağma'' suçundan 10 yıldan 15 yıla kadar ağır hapis cezası istenen sanıklarla ilgili iddianamede, şu ifadelere yer verildi:

''Sanıklar E.K. ve M.Ü, yolda yürüyen müşteki Dilek Kızıltepe'nin yanına giderek, bıçak çekip çantasını zorla aldılar. Müştekinin çantasında bulunan ehliyeti, kredi ve maaş kartları olaydan sonra çöp tenekesinde bulundu. Sanıklar, bu olaydan yaklaşık 3 saat sonra Ayça Sibel Zoroğlu'nun da çantasını gasp ettikten sonra yakalandı.

Çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanan sanıkların üzerlerinde çıkan 75 lira ile suçta kullanılan bıçak emanete alınarak kaydı yapıldı. Sanıkların suçlarını kabul ettikleri anlaşıldı.''

Yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak sanıkların Sibel Zoroğlu'na yönelik yağma eylemleriyle ilgili hazırlanan iddianamenin de hazırlanarak Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildiği ve incelemeye alındığı bildirildi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler