YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TEDAŞ'a 820 bin liralık tazminat davası

Adana'da geçtiğimiz yıl elektrik akımına kapılıp ölen çocuğun ailesi TEDAŞ'a 820 bin liralık dava açtı.

TEDAŞ'a 820 bin liralık tazminat davası

Baba Süleyman Atız (41), gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlu Deniz'in (15) 16 Haziran 2010'da evlerinin yakınında arkadaşlarıyla oynarken elektrik direğinden sarkan kabloya dokunarak ağır yaralandığını, olaydan önce TEDAŞ görevlilerini birkaç kez bilgilendirdiklerini ve önlem almalarını istediklerini belirtti.

Atız, ''Ancak kimse ilgilenmedi. Ta ki çocuğum akıma kapılıncaya kadar. Oğlumu hastaneye götürdükten birkaç saat sonra gelip sarkan kabloyu ortadan kaldırmışlar'' dedi.

Oğlunun 25 gün Adana Numune Hastanesinde yoğun bakımda kaldığını belirten Süleyman Atız, şunları kaydetti:

''Sonra eve getirdik. Konuşamıyor, yürüyemiyordu. Sadece mamayla beslenebiliyordu. Acıdan sürekli bağırıyordu. 2 Aralıkta oğlumu kaybettik. TEDAŞ yetkilileri bir gün olsun gelip de 'geçmiş olsun' demediler. Ben de avukat tutarak maddi ve manevi tazminatın yanı sıra ceza davası açtım. Paranın oğlumu geri getirmeyeceğini biliyorum fakat ihmali olanların hak ettikleri cezayı almalarını istiyorum.''

Anne Remziye (31) ise olayın ardından yatalak kalan oğlunun 6 ay boyunca acı çekmesine tanık olduğunu belirterek, ''Oğlum gözlerimin önünde eridi. Öldüğü sıralar ağırlığı neredeyse 20 kilograma kadar düştü. Allah kimseye böyle bir acı vermesin. Yaşasaydı liseye gidiyor olacaktı'' diye konuştu.

Ailenin avukatı Hacer Mazı da TEDAŞ aleyhine Ceyhan 1. Asliye Hukuk Mahkemesinde anne ve baba için 10'ar bin liralık maddi, 800 bin liralık manevi tazminat davası, 3. Asliye Ceza Mahkemesinde de ceza davası açtıklarını bildirdi.

Mazı, ''TEDAŞ yetkilileri kendilerini savunurken kablonun 2 metre uzunluğunda olduğunu, yerden çok yüksekte bulunduğunu, çocuğun da muhtemelen direğe tırmanarak bu kabloyu çalmaya çalışırken akıma kapılmış olabileceğini iddia ediyor. Görgü tanıkları ise kablonun yerden yüksekliğinin yaklaşık 1 metre olduğunu belirtiyor'' dedi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler