YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Engelli kardeşlerin başarısı imrendiriyor

Batman'ın Sason ilçesinde engelli 2 kız kardeş tekerlekli sandalye ile gittikleri okulda başarılarıyla göz dolduruyorlar.

Engelli kardeşlerin başarısı imrendiriyor

Sason ilçesine bağlı Ergünü köyünde oturan engelli 2 kız kardeş yapılan deneme sınavlarında büyük başarı elde etti. İlköğretim 3. sınıf öğrencileri Tansu ve Kezban Batu, deneme sınavında ilçe birinciliği ve ikinciliği elde ettiler.

Özürlü çocukları ziyaret eden Kaymakam Yusuf İzzet Karaman'ın eşi Filiz Karaman çocukların başarılarına hayran kaldı. Karaman, öğrencilerin okumaya ve başarılarına devam etmeleri için gereken her türlü desteği vereceklerini belirtti.

Tansu Batu da 5 hayalinin bulunduğunu belirterek, şöyle konuştu:

''Bunlar okula gitmek, tekerlekli sandalye sahibi olmak, okula yakın bir evimizin olması, dizüstü bilgisayar ve akülü arabamın olmasıdır. Bunlardan tekerlekli sandalye ve okula gitme gerçekleşti. Umuyorum kalan üç hayalim de gerçekleşir, ben ne olursa olsun okumak istiyorum. Zor şartlarda okuyoruz, sabaları Kaymakamlığın desteğiyle servis aracıyla okula gidip geliyoruz. Babamın da maddi durumu çok iyi olmadığı için akülü araba alamadık, akülü arabamız olsa kendimiz okula gidip gelebiliriz. Biz ne şartlarda olursa olsun okuyup başarılı olmak istiyoruz'' dedi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler