YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

5. Malatya Uluslararası Film Festivali'ne Doğru

Malatya'da 5'incisi düzenlenecek Malatya Uluslararası Film Festivali'nin Ulusal Uzun Film Yarışması'na başvurular başladı.

Malatya'da 5'incisi düzenlenecek Malatya Uluslararası Film Festivali'nin Ulusal Uzun Film Yarışması'na başvurular başladı. Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Valilik koordinasyonunda, Malatya Kayısı Araştırma-Geliştirme ve Tanıtma Vakfı tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı, Başbakanlık Tanıtma Fonu, Malatya Büyükşehir Belediyesi ve İnönü Üniversitesinin destekleriyle organize edilen 5. Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamındaki Ulusal Uzun Film Yarışması'nın son başvuru tarihi 10 Ekim 2014. Sanatseverlerden yoğun ilgi gören film festivali çerçevesinde, sinemanın yeni ve nitelikli ürünlerini izleyiciyle buluşturmak, ulusal ve uluslararası alanda tanıtımını sağlamak ve endüstrinin gelişimine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen Ulusal Uzun Film Yarışması'na başvuru yapabilmek için başka festivallere katılmış ya da ödül almış olmak engel teşkil etmiyor. Katılımcıların, festivalin "www.malatyafilmfest.org.tr" adresinde yer alan festival yönetmeliğini dikkate alarak başvuru formunu ve istenen tüm materyalleri 10 Ekim Cuma günü, mesai bitimine kadar Ulusal Uzun Film Yarışması Koordinasyon Merkezi'ne göndermeleri gerekiyor. Ön elemenin ardından yarışmaya kabul edilen 10 film, 21-27 Kasım 2014 tarihlerinde jürinin karşısına çıkacak. - Film müzikleri de yarışacak En iyi film, en iyi yönetmen, en iyi kadın oyuncu, en iyi erkek oyuncu ve en iyi senaryonun belirleneceği yarışmada bu yıl ayrıca Malatyalı sanatçı Fahri Kayahan anısına filmlerin destekleyici unsuru müzikler de yarışacak. Jürinin başarılı bulduğu film müziği için, Fahri Kayahan En İyi Müzik Ödülü'nün yanı sıra 7 bin 500 lira ödül verilecek. Sinema oyuncusu Kemal Sunal anısına geçen yıl verilmeye başlanan Kemal Sunal Halk Ödülü uygulaması, bu yıl da verilecek. Böylece usta sanatçı, doğduğu topraklarda bir kez daha anılacak. Ödüle değer görülen film, halk oylaması sonucunda belirlenecek. Festival, 27 Kasım 2014 Perşembe gecesi Malatya Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenecek ödül töreniyle son bulacak.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler