YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Konteyner Kentte 23 Nisan Coşkusu

 Malatya'da Suriyelilerin kaldığı konteyner kentte, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

Malatya'da Suriyelilerin kaldığı konteyner kentte, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi. Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler için Malatya merkeze bağlı Fatih köyünde "Beydağı Konaklama Tesisi" adıyla kurulan konteyner kentte, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Suriyeli çocukların Türkçe şiirler okuyup, şarkılar söylediği törende, tiyatro ve dans gösterileri sunuldu. Suriyeli 10 çocuk, İstiklal Marşı'nın birer kıtasını ezbere okudu. Renkli görüntülere sahne olan törende konuşan Malatya Vali Yardımcısı Latif Memiş, bundan 94 yıl önce başlayan süreçte bugün 23 Nisan'ın, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün istediği şekilde çocukların bayramı olarak kutlandığını söyledi. Memiş, 23 Nisan'ın uluslararası bir bayram olarak kutlandığına işaret ederek, "Nitekim bugün Suriye'den bize misafir olan değerli öğrencilerimizle bu evrensel çocuk bayramını kutluyoruz. Bu bayramın, inşallah gelecekte Suriye'de de bayram gibi kutlanmasını, Suriye'de de buna benzer günlerin olmasını umut ediyorum" diye konuştu. Törende, kına gecesinin temsil edildiği oyunda gelin olarak rol alan Suriyeli Aye Derviş ise bugün konteyner kentteki ve Suriye'deki çocuklar şarkılar söylediklerini belirterek, bundan dolayı mutlu olduğunu dile getirdi. Konteyner kentte kalan Suriyelilerin yoğun ilgi gösterdiği törene, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Hamza Demiralp, konteyner kentin sorumlu yöneticisi Nihat Yazıcıoğlu, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler