YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kutlu Doğum Haftası

 Malatya'nın Battalgazi ilçesinde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, "din samimiyettir" konulu program düzenlendi.

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, "din samimiyettir" konulu program düzenlendi. Program öncesinde cuma namazı çıkışı Aziziye Camisi'nde cemaate pilav ikram edildi. Battalgazi Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Battalgazi Müftülüğünün Tarihi Silahtar Mustafapaşa Kervansarayı'nda tertip ettiği program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Öğrenciler, ilahi seslendirdi, şiir okudu. Bir konuşma yapan İlçe Müftüsü Mehmet Emin Emeç, Allah'ın kullarının kendi talimatları doğrultusunda yaşamalarını istediğini belirterek, "Bunun için Kur'an-ı Kerim'in anlaşılması için Hazreti Muhammed'i göndermiştir. Din, insan oğlunu doğruya, iyiye, güzele, dünya ve ahiret saadetine yöneltmek için yüce Allah'ın peygamberleri vasıtasıyla bildirdiği ilahi kurallardır" diye konuştu. Emeç, Allah'a, kutsal kitaba, Hazreti Peygambere, idarecilere karşı samimiyetin önemini vurguladı. Emeç, "Doğruluğu ilke edinin. Çünkü doğruluk insanı iyi yapar. İyilik de cennete götürür" dedi. Öğrenciler arasında açılan Kur'an-ı Kerim okuma yarışmasında il ikincisi seçilen Said Arı'ya ödülünü Kaymakam Asalet Karabulut, ezan okuma yarışmasında il birincisi olan Reşat Şener'e hediyesini Battalgazi Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Ahmet Çiçek verdi. Programa İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sarıcı, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler