YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Malatya'da "su" Eylemi

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde bir grup, içme ve sulama suyu sıkıntısı çektikleri gerekçesiyle eylem yapıp yetkililerden yardım talep etti.

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde bir grup, içme ve sulama suyu sıkıntısı çektikleri gerekçesiyle eylem yapıp yetkililerden yardım talep etti. Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, Mustafa Yılmaz Caddesi'ni trafiğe kapatmak istedi. Muhtarların araya girmesi üzerine Atatürk Anıtı önünde toplanan vatandaşlar adına konuşan Alacakapı Mahallesi Muhtarı Nafız Sayın, ilçenin 8 mahallesinde su sıkıntısı yaşandığını iddia ederek, "Caddeyi Ziraat Bankası şubesinin önünden kapatalım' dediler. Vatandaşı ikna ettik. 'Yol kapatmak kanunsuzdur, ulaşımı engellemeyelim' dedik. Vatandaşımız da sağ olsun bizleri dinledi. Burada eylem yapma kararı aldık. Suyumuz yok. Sulama suyundan içme suyuna kadar sıkıntı var" diye konuştu. Vatandaşlardan Hanifi Dikmen de 13-14 gündür suyun akmadığını ifade ederek, "İlgili makamlara sesleniyoruz. Eğer bu sorunu çözerlerse biz de rahat edeceğiz. Battalgazi, ciddi bir su sıkıntısı çekiyor" dedi. Yusuf Çulha ise 09.00-12.00 saatlerinde su verildiğini, sonra kesildiğini belirterek, "Hiçbir ihtiyacımızı gideremiyoruz. Hanımınçiftliği Mahallesi'ne kadar su var. Ondan sonra yok" ifadesini kullandı. Bir süre ellerindeki pankartlarla sessizce bekleyen kalabalık, daha sonra dağıldı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler