YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şeker Hoca istifa etmemiş, emeklilik başvurusunda bulunmuş

Diyarbakır Silvan'da 13 askerin şehit edilmesini protesto ederek istifa edeceğini açıklayan ‘Şeker Hoca’ lakaplı Celal...

Şeker Hoca istifa etmemiş, emeklilik başvurusunda bulunmuş

Diyarbakır Silvan'da 13 askerin şehit edilmesini protesto ederek istifa edeceğini açıklayan ‘Şeker Hoca’ lakaplı Celal Tilgen'in, müftülüğe emeklilik başvurusunda bulunduğu öğrenildi.
Malatya Şeker Camisi'nde görev yapan ve bu nedenle 'Şeker Hoca' olarak anılan Celal Tilgen, geçen Cuma namazındaki hutbesinde cemaate seslenerek ‘istifa ediyorum’ demişti. Tilgen’in Cuma gününden bu yana istifa başvurusu yapmadığı bildirildi.
Malatya Müftü Vekili Mehmet Müftüoğlu da Celal Tilgen'in istifa etmediğini, emekli olmak için başvuru yaptığını belirtti. Tilgen’in emeklilik süresinin 10 sene aştığını anlatan Müftüoğlu, “Diyanet camiası olarak zaten biz de her zaman terörün karşısındayız. Hutbelerde birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapıyoruz. Celal Tilgen niye protesto ediyor anlayamadık. Yaptığı doğru bir davranış değildi.” dedi.
Celal Tilgen son Cuma hutbesinde “Ülkenin bölünmez bütünlüğü namustur, şu gördüğünüz albayrak rengini tüm şehitlerin kanından almıştır. Boşu boşuna görev yapıyoruz. Ben şahsen bugün gidip istifa edeceğim. 3-5 tane soytarının oyununa geliyoruz, ondan sonra 'kahrolsun bilmem ne' diyoruz. Bu şekilde olmaz, herkes yapamıyorsa görevi bırakacak. Kim olursa olsun, makamı mevkisi kim olursa olsun. Böyle hocalık yapmanın ne anlamı kaldı, böyle idarecilik yapmanın ne anlamı kaldı. Boşu boşuna çıkıyoruz burada vır vır konuşuyoruz. Herkes böyle, en üsttekinden en alttakine. Hiç kimse görevini yapmıyor, laf ebeliği, ancak birbirlerine laf yetiştiriyorlar. Makam ve mevki ne olursa olsun bu gibi durumlarda herkesin istifa etmesi lazım. Milyonlarca öğretmen var, idareci var, yönetici var. Yeter ya, yeter artık bu nedir böyle her gün her gün, 2 gün sonra 3 gün sonra aynı olay, aynı şey yeter ya. Bu yüzden ben diyorum izzetinefsi olan herkesten varsa sorumluğu, istifa etmesi lazım uzatmasınlar. Yoksa emin olunuz ki Cenabı Allah yarın mahşerde bunun hesabını sorar. 37 sene hocalık yaptım 120 bin din adamı var bilmem kaç yüzbin öğretmen var, Bakan var, başbakan var, cumhurbaşkanı, milletvekilleri var ama işler her gün kötüye gidiyor. Ben kendi açımdan bu görevi bırakıyorum, çünkü 37 senedir hocayım demek ki biz dini anlatamadık, demek ki bu gençliğe güzel şeyleri anlatamadık. Ülkenin bölünmez bütünlüğünü anlatamadık, bir insan öldüren bütün insanları öldürürmüş ilkesini anlatamadık. Ben istifa ediyorum bu yüzden.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler