YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Zirve Yayınevi Davası 9 Eylül’e Ertelendi

Malatya’daki Zirve Yayınevi cinayetleri davası 9 Eylül'e ertelendi. Zirve Yayınevi’nde Alman uyruklu 3 kişinin boğazının...

Malatya’daki Zirve Yayınevi cinayetleri davası 9 Eylül'e ertelendi.

Zirve Yayınevi’nde Alman uyruklu 3 kişinin boğazının kesilerek öldürülmesi olayına ilişkin Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, davanın hem tanığı hem de sanığı İlker Çınar sanıklara sorular yöneltti. Ardından mahkeme sanıklar ile avukatların taleplerini dinledi. Emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un avukatı İlkay Sezer, müvekkilinin Ergenekon davasında da tutuklu yargılandığını, bu dosyadaki tutukluluk halinin İstanbul’daki davayı etkilediğini belirterek tahliye talebinde bulundu.

Elbistan Cezaevi'nden video konferans yöntemiyle katılan tutuklu sanık Varol Bülent Aral, ‘Deniz Uygur’ adıyla davanın gizli tanığıyken deşifre olan ve soruşturma kapsamında birçok önemli ifşaatta bulunan davanın hem tanığı hem de sanığı İlker Çınar için tehditvari sözler kullandı. Aral, Çınar’ın Ankara’da bulunduğunu belirterek “Gizli tanıklara ne yapılması gerekiyorsa yapılacak.” dedi. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Hayrettin Kısa, Aral’a “Ne yapacaksın?” diye sordu. Aral da “Meşru olarak ne yapılması gerekiyorsa yapılacak.” şeklinde konuştu.

Duruşmada savcı, sanıkların tutukluluk hallerinin devamını talep etti.
Talepleri dinleyen mahkeme heyeti ardından ara kararını açıkladı. Mahkeme heyeti, dava kapsamında tutuklu bulunan 17 sanığın tutukluluk hallerinin devamını kararlaştırdı. Mahkeme Başkanı Hayrettin Kısa, “Eylül ayına kadar dosyadaki tüm eksiklikleri giderip, savunmalar alındıktan sonar dosyayı mütalaa için savcılığa tevdi edeceğiz. Hard diskteki görüntüler bilirkişiye gönderildi.” dedi. Sanık Mehmet Ülger'in avukatının reddihakim talebinin Diyarbakır Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'nce değerlendirilmesine karar verildi. Duruşma 9 Eylül'e ertelendi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler