YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Atık Su Arıtma Tesisi Protokolü Imzalandı

MANİSA (AA) - Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, mevcut atık su arıtma tesisi kapasitesinin arttırılmasına yönelik DSİ Genel Müdürlüğü ile protokol imzaladıklarını bildirdi.

MANİSA - Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, mevcut atık su arıtma tesisi kapasitesinin arttırılmasına yönelik DSİ Genel Müdürlüğü ile protokol imzaladıklarını bildirdi. Ergün, yaptığı açıklamada, yüksek kapasiteli su arıtma tesisinin büyüyen ve gelişen Manisa’nın önemli ihtiyaçları arasında yer aldığını belirtti. Tesis ile ilgili prosedürlerin uzun süredir devam ettiğini ve son aşamaya gelindiğini kaydeden Ergün, açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Hazırlanan protokol, Manisa Belediyesi ile DSİ Genel Müdürlüğü arasında yapılan faizsiz 30 yıllık geri ödemeli Atıksu Arıtma Tesisi Yapım işini kapsar şekilde 12 madde olarak imzalandı. Manisa’daki mevcut tesisimiz, günde 21 bin metreküp kapasite ile çalışarak şehrin hızla artan nüfusuna cevap vermiyordu. Uzun süredir beklediğimiz karar gereği Manisa Belediyesi’ni temsilen Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürümüz Erdal Nohutçu Ankara’ya giderek protokolü imzalamıştır. Bundan sonraki süreçte tesis Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından ihale edilecek. Kapasite artışı günde 90 bin'er metreküp olmak üzere iki etap halinde projelendirilen Atık Su Arıtma Tesisi tamamlandığında Manisa’nın geleceğine yaptığımız en önemli yatırımlarımız arasında yer alacaktır."

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler