YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başhekime Yönelik Silahlı Saldırı Kınandı

İlker KILIÇASLAN/MANİSA, Geçen perşembe günü meydana gelen olayda; Salihli'nin Yörük Mahallesi'ndeki özel bir hastanede başhekim olarak görev yapan 51 yaşındaki

Başhekime Yönelik Silahlı Saldırı Kınandı

İlker KILIÇASLAN/MANİSA, Geçen perşembe günü meydana gelen olayda; Salihli'nin Yörük Mahallesi'ndeki özel bir hastanede başhekim olarak görev yapan 51 yaşındaki Op.Dr. Yener Bakan'ı, iddiaya göre, rapor vermediği gerekçesiyle polis memuru V.M., tabancayla yaraladı. Görev yaptığı hastanede ilk müdahalesi yapılan Bakan, ambulansla İzmir'deki Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Sağlık durumu iyiye giden Bakan, yoğun bakım servisinden normal odaya alındı. Başta Manisa olmak üzere İzmir, Aydın, Denizli, Isparta, Muğla, Balıkesir ve Çanakkale Eczacılar Odası üyeleri ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası "Salihli'de özel bir hastanede görev yapan Dr. Yener Bakan, eski hastası olan bir polis memuru tarafından silahlı saldırıya uğradı. Saldırı sonrasında Dr. Yener Bakan'a kendi çalıştığı hastanede ilk ameliyat yapılmış, ancak sonra durumunun düzelmemesi üzerine ikinci ameliyat için Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilmiştir. Meslektaşımıza ikinci ameliyat yapıldıktan sonrası tedaviye alınmış. Şu an da tedavisi sürmektedir. Saldırganın rapor istediği ancak meslektaşımızın bunu kabul etmemesi üzerine kendisine saldırıda bulunduğu bilgisine sahibiz."
Sağlıktaki sorunların nedeni olarak hekimlerin ve sağlık çalışanlarının gösterildiğini dile getiren Oda Başkanı Pekbayık, sağlık çalışanlarına yönelik saldırıların her gün şiddet ve sıklığının artarak devam ettiğini anlatırken şöyle dedi:
"Kamuda her ay 1000 her gün 30'dan fazla şiddet olgusu görülmektedir. Özelde çalışanların sayısının bundan az olduğunu ise düşünmüyoruz. Ne yazık ki bu saldırılar artık polis de dahil her kesimden gelmektedir. Sistemin işlemeyen, yolunda gitmeyen, tıkanan tüm noktalarında çözümsüzlüğün nedeni olarak hekimleri ve sağlık çalışanlarını gösteren politikacı ve yöneticiler bu saldırıların esas sorumlusudur. Bizler Dr. Yener Bakan'a yapılan saldırıyı kınıyoruz. Meslektaşımız ve ailesine geçmiş olsun diliyoruz. Olayın hukuksal alanda dahil takipçisi olacağız."

Başhekime Yönelik Silahlı Saldırı Kınandı

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler