YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başkan BaybaturTürkiye için sevinçliyiz

REHİNELER BAŞARILI BİR OPERASYON'LA KURTARILDI.

Başkan BaybaturTürkiye için sevinçliyiz

AK Parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur, “Başarılı bir şekilde yürütülen operasyon sonucunda kurtarılan konsolosluk personelimizin Türkiye'ye sağ salim getirilmiş olması Türkiye'nin bölgesinde ve dünyada ne nedenli büyük bir ülke olduğunun bir göstergesidir. Bu başarılı operasyondan dolayı Türkiye olarak sevinçliyiz.”dedi.

AK Parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur, Irak'ta bir süredir alıkonulan Musul Başkonsolosu, ailesi ve Başkonsoloslukta bulunan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının, yapılan başarılı bir operasyonla kurtarılmasıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Başkan Baybatur açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Milli İstihbarat Teşkilatımız, alıkonulma hadisesinin başlamasından bugüne kadar meseleyi çok hassas şekilde sabırla, özveriyle takip etmiş, nihayetinde başarılı bir kurtarma operasyonu yapmıştır. 49 vatandaşımızın kurtarılmasıyla birlikte Türkiye bir bayramı yaşıyor. Rehin alınan konsolosluk personelimiz vakur ve metin bir şekilde sürecin başarılı bir şekilde sonuçlanmasını beklediler. Asla baş eğmediler ve dimdik durdular. Büyük Türk devletine ve onu oluşturan aziz milletimize güvendiler. Ne acıdır ki, rehin alınan konsolosluk personelimizin ailelerini provoke etmeye çalışanlar oldu. Bunu seçim malzemesi olarak görenler oldu. Ama biz tüm bu söylemlere rağmen konuşmadık ve yüreğimize adeta taş bastık. Bu devleti idare eden Türkiye Cumhuriyeti hükümeti yetkilileri kendi vatandaşının bir tek saç telini bile dünyaya ve âleme değişmez. Biz öyle bir bilinç ve şuurla yetiştik ki, bulunduğumuz makamları terk etmeyi göze alır, hatta ve hatta canımızdan dahi fedakârlık eder, ancak bir vatandaşımızın dahi kılının incinmesine gönlümüz razı olamazdı. Biz millet olarak acıyı da kederi de mutluluğu da paylaşmayı bilen, acı ve keder üzerinden siyasi operasyon yapmaya kalkanların da maskelerini yerle bir eden bir milletiz. Nitekim bugün bu maskeler milletimiz tarafından indirilmiştir. Konsolosluk personelimizin canını tehlikeye atmak pahasına muhalefet yapanlar, bu sevinci paylaşın. Milletimiz şuan ne hissediyorsa sizde onu hissedin. Milletimizle üzülün, milletimizle ağlayın, milletimizle sevinci yaşayın.”

“BU SINAVI MİLLETÇE BAŞARILI BİR ŞEKİLDE VERDİK”

Başkan Baybatur açıklamasını şöyle tamamladı; “Unutulmamalıdır ki, devletimiz bundan sonra da her bir vatandaşımızı dünyanın neresinde olursa olsun koruma kudretini göstermeye devam edecektir. Güçlü, derin kültüre sahip milletler zor zamanlardaki dayanışmalarıyla imtihan edilirler ve bu imtihanları geçtikçe güçlenirler, olgunlaşırlar milletimiz asırlar boyu birçok sınavdan geçmiştir. Bu sınav son yıllardaki en büyük sınavdır. Allah’a hamdolsun ki bu sınavı da milletçe başarılı bir şekilde verdik. Milletçe geçtiğimiz bu sınavdan bundan sonra da zorlu sınavlarla karşılaştığımız zaman aynı dayanışmayı sürdüreceğimize inanıyorum. Allah bir daha böyle bir acıyı hiçbir aileye göstermesin. Rabbim, ülkemizi ve milletimizi bir daha böyle büyük imtihanlarla imtihan etmesin diye dua ediyorum. Kurtarılan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, büyük fedakârlık yaparak başarılı bir şekilde operasyonu gerçekleştiren MİT mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca Emniyet ve TSK mensuplarımıza da teşekkür ediyorum..” haber.WWW.MANİSA.MEDYA.COM

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler