YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CBÜ, lise öğrencilerine meslek tanıtım günleri düzenledi

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) tarafından, lise öğrencilerine meslekleri tanıtmak amacıyla düzenlenen 2. CBÜ Tanıtım...

CBÜ, lise öğrencilerine meslek tanıtım günleri düzenledi

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) tarafından, lise öğrencilerine meslekleri tanıtmak amacıyla düzenlenen 2. CBÜ Tanıtım Günleri başladı. Süleyman Demirel Kültür Merkezi’ndeki tanıtım günlerinde fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulu stantları yer alıyor. Üniversite hocaları, burada iki gün boyunca öğrencilere meslekleri anlatacak.

Açılışta konuşan CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, tanıtım günlerini bundan sonra sistematik olarak devam ettireceklerini söyledi. Genellikle liseyi bitiren öğrencilerin, çoğu zaman meslekleri tanımayan insanların kulaktan dolma bilgileriyle ve yönlendirmeleriyle meslek seçimi yaptığını dile getiren Rektör Pakdemirli, bu yüzden birçok öğrencide, üniversiteye başladıktan sonra memnuniyetsizlik meydana geldiğini bildirdi. Bu öğrencilerin, okudukları bölümü beğenmediklerini ve bu yüzden okulu bıraktıklarını aktaran Pakdemirli, “Bu da hem çocuk hem de ailesi için büyük zaman kaybına yol açıyor. Lise son sınıftaki öğrencilerin, mutlaka ama mutlaka bu mesleklerle ilgili çok iyi tanıtım almasına ihtiyaç var. Kulaktan dolma bilgilerle değil, daha çok araştırarak kendilerini için en önemli mesleğe yönlenmeleri lazım.” dedi.

Bazı durumlarda velilerin de yanlış yönlendirme yapabildiklerine değinen Pakdemirli, “Hiç motive olmayacağı bir mesleğe, öğrencilerimizi yönlendirmek istiyorlar. Bu yanlış. Bence insan, hayatta neyi seviyorsa onu yapmalı. Başarılı olmanın birinci şartı, o işe motive olmaktır. Motive olmadığınız, severek yapmadığınız bir işte başarılı olmanız mümkün değil. Bunu sağlamanın yolu, işte burada arkadaşlarımızın iki gün boyunca lise öğrencilerine vereceği hizmetle oluyor. Hocalarımız, öğrencilerimize meslekleri ve kendi birimlerini tanıtacak. Neler yaptıklarını anlatacak, bilgi sahibi yapacaklar.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Rektör Pakdemirli, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy ve davetlilerle birlikte kurdele keserek açılışı yaptı. Daha sonra stantlar gezildi.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler