YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Chp'li Özel, Cezaevi Personelinin Sıkıntılarına Dikkat Çekti

İlker KILIÇASLAN/MANİSA, CHP Cezaevleri İzleme ve İnceleme Komisyonu Üyesi Özgür Özel, cezaevi ziyaretlerinde tespit ettikleri sıkıntılara ilişkin açıklama yaptı. Ziyaretlerinde mahkum, mahkum

Chp'li Özel, Cezaevi Personelinin Sıkıntılarına Dikkat Çekti

İlker KILIÇASLAN/MANİSA, CHP Cezaevleri İzleme ve İnceleme Komisyonu Üyesi Özgür Özel, cezaevi ziyaretlerinde tespit ettikleri sıkıntılara ilişkin açıklama yaptı. Ziyaretlerinde mahkum, mahkum yakınları ve cezaevi personeli olmak üzere 3 ana mağdur grubu tespit ettiklerini, anlatan Özel, şöyle dedi:
"Cezaevi personelinin ismi değişiyor. Eskiden 'Gardiyan' deniyordu, devrim yapılarak 'İnfaz koruma memuru' adını aldılar. Ama sorunları değişmedi. Şimdi bugün onlara 'İç güvenlik memuru' ve 'Dış güvenlik memuru' adını vereceğiz ama sorunlarıyla ilgilenmiyoruz. Oysa cezaevinde çalışan personelin 4, 10, 20 yıl önce ne sorunu varsa bugün de benzer sorunları var. Onların yeni sıfata değil, yeni bir statüye, sorunlarının bilinmesine ve çözüm önerileri getirilmesine ihtiyacı var. Onların bir makyaja, yeni isme değil, acil durumlarından dolayı önce nefes aldıracak bir suni teneffüse, sonra da etkin bir tedaviye ve rehabilitasyona ihtiyaçları var.
Cezaevinde çalışan personelin en önemli sorunun yıpranma payları olduğunu kaydeden CHP'li Özel, açıklamasına şöyle devam etti:
"İnfaz koruma memurları, müdürler, müdür yardımcıları, aday memurlar, teknik memurlar, hepsinin sorunları dağ gibi ve çözülmeyi bekliyor. Bizler cezaevindeki mağdurların, mahpusların yanlarına gittiğimizde gözümüzün içine bakıyorlar. Girerken ya da çıkarken, sorunlarını dile getirirler mi mecliste bir gün gündeme gelip çözüm üretilebilir mi diye. Örneğin, cezaevinde çalışan memurlar silah taşıyorlar. Polisler, jandarmalar gibi riskli görev yapıyorlar ama yıpranma payları yok. Çok farklı meslek gruplarına tanınan, gazetecilere tanınan, en nihayetinde milletvekillerine tanınan bir yıpranma payı cezaevindeki memurlarda maalesef yok. Cezaevi memurları, cezaevinde çalışanlar yıpranma almadıkları gibi fazla mesai de almıyorlar. İşin enteresanı, onlar en çok örneğin herkesin dinlendiği bayram günlerinde, yılbaşı günlerinde çalışıyorlar. Neden çalışıyorlar? Çünkü o günlerde açık görüş var. İzinlerin hepsi iptal, hiçbiri ailesinin yanına, yakınlarının yanına gidemiyor. Amaçları kader mahkumları çocuklarını kucaklarına alabilsin, bir anne evladına belki son kez sarılabilsin, bayram gününü, yılbaşı gününü birlikte geçirebilsinler diye. Çalıştıkları fazla mesai için bir kuruş fazla ücret alamıyorlar. Emekli olmaya kalktıklarında örneğin 3 bin 800 lira maaş alan bir müdürün maaşı 2 bin liraya düşüyor. İnfaz koruma Memuru 2 bin 800 lira alıyor maaşı 1500 ile 1600 liraya düşüyor. Kredi kartları dolu, borç boğaza kadar. Emekli olmadan yaş haddine kadar çalışmayı zorluyorlar. Grubumuzun önerileri var, değerlendirilmesini ve bu insanların sesinin artık duyulmasını talep ediyoruz."

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler