YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Demirci'de Bakanlı Okul Açılışı

Kamil AKYOL/DEMİRCİ Bakan Nihat Zeybekci, ilk olarak Cumhuriyet Mahallesi'nde yaptırılan ve ilk olarak bu eğitim öğretim yılında öğrenci kabul eden

Demirci'de Bakanlı Okul Açılışı

Kamil AKYOL/DEMİRCİ Bakan Nihat Zeybekci, ilk olarak Cumhuriyet Mahallesi'nde yaptırılan ve ilk olarak bu eğitim öğretim yılında öğrenci kabul eden beş katlı, 17 derslikli Atatürk İlkokulu'nun resmi açılışını yaptı. Açılışta konuşan Bakan Zeybekci, hükümetin eğitime verdiği önemi anlattı.
Bakan Zeybekci, Türkiye'de 12 yılda önemli gelişmelerin sağlandığını vurgulayıp, bunun artarak devam edeceğini kaydetti. Türkiye'de ortalama eğitim süresinin giderek yükseldiğine dikkati çeken Bakan Zeybekci, "Ülkemizde daha düne kadar ortalama eğitim süresi 4 yıldı. Özellikle eğitim sisteminde yapılan köklü değişikliklerle bugün ülkemizin ortalama eğitim süresini 7,4 yıla yükselttik. Ancak bu da yeterli değil. Bugün Güney Kore'de ortalama eğitim süresi 11,8 yıl, AB ortalaması 12 yılın üzerinde. Bu nedenle daha çok yapmamız gereken şey var. Bakınız eğitim seviyesini ne kadar yükseltirsek, bilgi ve teknolojileri kendimiz üretmeyi başarırsak ülkemizi o zaman muasır seviyelere ulaştırırız" dedi.
Konuşmasının ardından beraberindeki protokol üyeleriyle açılış kurdelesini kesen Bakan Zeybekci, daha sonra bu yıl yapılarak hizmete açılan Hikmet Arsal Anaokulu ile Celal Bayar Üniversitesi Demirci Eğitim Fakültesi Halı Sahası'nın da resmi açılışlarını da yaptı.
Bakan Zeybekci, açılışlardan sonda Demirci Belediyesi Meclis Salonu'nda Demircili işadamları ile bir araya geldi. Burada Bakan Zeykeci'ye Demirci halısı hediye edildi. Bakan Zeybekci, ilçedeki halı fabrikaları ve üretim faaliyetleri hakkında bilgi aldıktan sonra helikopterle Manisa'ya hareket etti.
FOTOĞRAF

Demirci'de Bakanlı Okul AçılışıDemirci'de Bakanlı Okul AçılışıDemirci'de Bakanlı Okul Açılışı

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler