YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Emekli Subayların "Büyük Taarruz Yürüyüşü"

MANİSA (AA) - Türkiye Emekli Subaylar Derneği üyesi 3 emekli subay, Afyon Kocatepe’den başladıkları "Büyük Taarruz Yürüyüşü"nde Turgutlu'ya ulaştı.

Türkiye Emekli Subaylar Derneği üyesi 3 emekli subay, Afyon Kocatepe’den başladıkları "Büyük Taarruz Yürüyüşü"nde Turgutlu'ya ulaştı. Geçel yıl tek başına ilk yürüyüşü gerçekleştiren emekli Binbaşı Güven Kaya, bu yıl yürüyüşe, emekli subay arkadaşı Şafak Aksoy ve Mecit Uçarkuş ile birlikte Başkumandanlık Meydan Muharebesi'nin yapıldığı Kocatepe'den başladıklarını belirterek 14 günde toplam 440 kilometre yol kat edeceklerini söyledi. Yürüyüşlerini, Turgutlu’dan Kemalpaşa'ya ardından İzmir’in Belkahve mevkisine geçerek 8 Eylül’de tamamlamayı hedeflediklerini dile getiren Aksoy, "Büyük Taarruz'un geçtiği coğrafyada bu boyutta, bu çapta bir etkinlik yapılmadı. Eğlenceler, şenlikler düzenleniyor, ancak etkinliklerin insanlara zaferin hangi şartlar altında kazanıldığını hatırlatacak şekilde yapılması gerekiyor. Büyük Taarruz, İzmir'de kesin sonuca ulaştı. Biz de ordumuzun İzmir'e ulaştığı süre olan 14 gün boyunca yürüyerek kente ulaşacağız. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasını sağlayan bu en önemli olayı, en başından sonuna kadar unutturmamak için yola çıktık" dedi. Kaya, yürüyüşleri sırasında geçtikleri yerleşim yerlerinde ve yol kenarındaki tesislerde kendilerini konuk edip ikramda bulunan vatandaşlara teşekkür etti.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler