YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ençok "iş" İmkanı Sağlayacak Kurslar Tercih Ediliyor

Manisa Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nihat Kaya en çok talep edilen kursların genelde iş sahasına...

Ençok "iş" İmkanı Sağlayacak Kurslar Tercih Ediliyor

Manisa Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nihat Kaya en çok talep edilen kursların genelde iş sahasına yönelik olduğunu ve bu kursları daha çok gençlerin talep ettiğini söyledi.

Manisa Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nihat Kaya en çok talep edilen ve açılan kurslar hakkında açıklama yaptı. Şuana kadar 750 tane kurs açıldığını belirten Manisa Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nihat Kaya, “750 kursumuz 48 alanda 78 çeşit eğitim vermektedir. Bu zamana kadar 15 bine yakın kursiyerimize belge vermiş bulunmaktayız. Biz de kurslar teknik, mesleki ve okuma yazma olarak 3 bölüme ayrılıyor. Bunların tamamı 750 kursumuzu oluşturmaktadır. En çok talep edilen kursumuz genelde iş sahasına yönelik gençlerin talep ettiği kurslardır. Adalet Bakanlığı’nın personel alımı için hızlı klavye kursu açtık. Eylül ayından şubat ayına kadar hızlı klavye kursumuz vardı. Hızlı klavye kursuna yoğun talepten dolayı binamız hizmet açısından yeterli olamadığı için yakındaki okulları kullandık. Talep etme açısından ikinci kursumuz hasta kayıt kabul kursudur. Sağlık Bakanlığı personel alırken kayıt kabul belgesi istediği için bizde buna yönelik vatandaşlarımıza kurs açtık. Bu konuda hizmet için de kurumlarda kurslar açıyoruz. Bir tanesi Devlet Hastanesi’nde diğer kursumuz ise Sağlık Meslek Lisesi’nde var. Çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Bunun yanında ilgisi hiçbir zaman eksilmeyen bilgisayar ve ingilizce kurslarımızı var. Ve yine bunun yanında özürlü bakım kursumuz var. Bu kurs vatandaşımızın iş ihtiyacını karşılayabilmesi için açılmıştır. Vatandaşlar rehabilitasyon merkezlerinde çalışabilmeleri için kursumuzda verilen belgelere ihtiyaçları var. Bizde gelen talepleri karşılayabilmek adına bu tür kurslar açtık” dedi.

Bayanların genelde hobi olarak yapılan kursları tercih ettiğini ifade eden Nihat Kaya, “Bunlar el sanatları, ahşap boya, resim ve kağıt rolyef kurslarıdır. Kağıt rolyefin başka örneği hiç bir yerde yok. Bunun yanında cam fizyon kursumuz var. Cam fizyon kursumuzda kullanılmayan camı fırınlayıp güzel şekiller ortaya çıkarıyoruz. İş-Kur ile ortaklaşa yaptığımız meslek edindirme seramik şekillendirme kursumuzda vardır. Kadınlar konseyiylen ortaklaşa açtığımız Manisa bezi dokuma kurs var. Manisa bezinde de Ak Parti Kadınlar Konseyi bu bezi dokuyor. Biz de bu bezlerle gömlek dikip piyasaya sürüyoruz. Genel olarak en çok talep edilen kursumuz hızlı klavye, bilgisayar, hasta kayıt-kabul, özürlü bakımdır” diye konuştu.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler