YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Engellinin Özgürlüğüne Kapı Açtılar

Mehmed Hakkı ÖZBAYIR/ MANİSA, Yunusemre İlçesi'nde yaşayan Ahmet Kaytancı, beş yıl önce kullandığı otomobille kaza yaptı. Yanındaki eşi yaşamını yitirirken, kendisinin

Engellinin Özgürlüğüne Kapı Açtılar

Mehmed Hakkı ÖZBAYIR/ MANİSA, Yunusemre İlçesi'nde yaşayan Ahmet Kaytancı, beş yıl önce kullandığı otomobille kaza yaptı. Yanındaki eşi yaşamını yitirirken, kendisinin ise belden aşağısı felçli kaldı. Kazanın ardından yaşamını tekerlekli sandalyeye bağlı sürdüren Kaytancı, evlerinin kot farkı nedeniyle yolun altında kalması nedeniyle güçlük yaşamaya başladı. Anne ve babasının yardımıyla evlerininin önündeki 15 basamaklı merdivenden inip, çıkabilen Kaytancı'nın imdadına Yunusemre Belediyesi yetişti. Yunusemre Belediyesi Sosyal ve Yardım İşler Müdürlüğü yetkilileri, Kaytancı'nın evinin bahçe duvarına yandan kapı açıp, rampa yaptırdı. Açılan kapı sayesinde merdivenleri çıkmak zorunda kalmayacak olan Kaytancı, artık rahatça dışarı, çıkartılıp, gezdirilebilecek.
"KAPIYI GÖRÜNCE ÇOK SEVİNECEK"
Oğulları için açılan kapının yapımını yaşlı gözlerle izleyen baba Adnan Kaytancı, "Oğlumu yatalak olduğu için evde kapalı kalıyordu. Bu nedenle çok sıkılıyordu. Annesiyle birlikte kendisini 15 günde bir güçlükle dışarı çıkartıp, gezdiriyorduk. Ancak, merdivenler nedeniyle bu çok zor oluyordu. Merdivenleri 15 dakikada güçlükle çıkartabiliyorduk. Artık rahatça her gün kendisini gezdirebileceğiz. Bize sahip çıkan beledeyeye teşekkür ediyoruz." dedi.
Oğlunun şu an tedavisi için İzmir'de olduğunu belirten anne Zeynep Kaytancı ise "Döndüğünde kapıyı görünce çok sevinecek. En büyük isteği buydu" diye konuştu.
KOMŞULARDAN İZİN ALINDI
Manisa Belediyesi Sosyal Yardım İşler Müdürü Mustafa Süzer, "Ahmet kardeşimizin ailesi bize müracaat etti. Ahmet'in rahat bir şekilde dışarı çıkması için evin yan tarafındaki duvar yıkılarak muhakkak kapı yapılması gerekiyordu. Bizler de bu sorunu çözüme ulaştırmak için çalışmalarımızı başlattık. İlk olarak başka bir apartmandan diğerine geçiş olduğu için komşulardan izin aldık. İzinin alınmasından sonra kapımızı ve yolumuzu yapmak için çalışmalara başladık. Ahmet'e büyük bir sürpriz olacak" diye konuştu.

FOTOĞRAF

Engellinin Özgürlüğüne Kapı AçtılarEngellinin Özgürlüğüne Kapı AçtılarEngellinin Özgürlüğüne Kapı Açtılar

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler