YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fay Kırığından Çıkan Şifa

MANİSA (AA) - Salihli’nin Çamur hamamı mahallesinde fay kırığından çıkan jeotermal su, 80 yıldır çeşitli rahatsızlıklara şifa oluyor.

TÜBİTAK tarafından takip ediliyor "Jeotermal suyun çıktığı fay çatlakları, gözle rahat bir şekilde de görülebiliyor" diyen Can şu bilgileri verdi: "Suyu çıkartmak için herhangi ek bir araç kullanmıyor, hiçbir işlem yapılmadan doğal olarak akmasını sağlıyoruz. Tesise, yaklaşık 6 yıl önce TÜBİTAK tarafından takip sistemi kuruldu, kaplıca suyundaki ani değişiklikler, mineral dengesi, debi artış ve düşüşü anlık takip ediliyor. Kısacası su direkt fay kırığından geldiği için yer altındaki hareketlilik sürekli gözlemleniyor." Can, jeotermal suyun başta cilt ve deri hastalıkları olmak üzere kireçlenme, kırık-çıkık, eklem ve ortopedik rahatsızlıklar, egzama, romatizma, siyatik, bel fıtığı, böbrek taşı, kadın hastalıkları, nevralji, nevrit, limbo, ameliyat sonrası rehabilitasyon, ruhen ve bedenen görülen hastalıklara iyi geldiğini, tedaviye gelenlerin uzman doktor gözetiminde tesislerden faydalandıklarını ifade etti. Tesislerdeki odaların jeotermal su ile ısıtıldığını vurgulayan Can, bu sayede temiz enerji kullanıp, enerji tasarrufu da sağladıklarını sözlerine ekledi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler