YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fransız Öğrenciler Kilimi Sevdi

Fransa’nın Bordeaux Kenti Üniversitesi’nde okuyan üçü tıp, biri sosyoloji, biri fizik bölümü beş öğrenci iki...

Fransız Öğrenciler Kilimi Sevdi

Fransa’nın Bordeaux Kenti Üniversitesi’nde okuyan üçü tıp, biri sosyoloji, biri fizik bölümü beş öğrenci iki gün boyunca Sarıgöl’de ziyaretlerde bulundu.

İlçenin çeşitli yerlerini gezen Fransız öğrenciler, özellikle ipek dokuma kilime merak sardılar. Kilimcilik üzerine de bilgiler alan kız öğrenciler zaman zaman tezgahın başına geçerek kilim dokumasını yapmaya çalıştılar. Türkiye’ye geldiklerinde İstanbul Tur Şirketi Albatu tarafından Sarıgöl’e yönlendirilen Fransız Üniversite öğrencileri, burada el sanatları, Türk mutfağı hakkında bilgiler aldıktan sonra tur otobüsü ile ilçeye bağlı Kızılçukur, Alemşahlı Köylerinde köy kültürü hakkında izlenimler aldılar. Azzouguen Jordan (20), Rezack Remi (20), Elies Elsa (20), Mazens Jessica (20) ve Boutin Marion (20) isimli öğrenciler daha sonra Pamukkale’yi de gezdikten sonra İstanbul’a dönüş yaptılar. İlçeye önümüzdeki günlerde de Albatu Turizm Şirketi tarafından turist gönderileceği ifade edildi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler