YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gördes’te 2012 Tütün Piyasası Açıldı

Manisa'nın Gördes İlçesi'nde 2012 yılı tütün piyasası açıldı. Tesellüme başlayan firmalar, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Firmalar...

Gördes’te 2012 Tütün Piyasası Açıldı

Manisa'nın Gördes İlçesi'nde 2012 yılı tütün piyasası açıldı. Tesellüme başlayan firmalar, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Firmalar üreticilerle yaptıkları sözleşmeye sadık kalarak, fiyatı 12 TL olarak açıkladı.

Genel tütün fiyat ortalaması 11 ile 12 TL arasında değişiyor. Tesellümün başlaması ve fiyatların açıklanmasıyla rahat nefes alan üretici, son günlerde çıkarılan "fiyat indirecekler" söylentisi yüzünden sıkıntılı günler geçirmişti. İlçe piyasası nakit sıkıntısı çektiği bir dönemde, tütünden giren para ile nefes alacak.

İlçede toplam 7 firmanın üretici ile sözleşme yaparak gerçekleştirilen üretim, tütünde eski yılların havasını yarattı. Edinilen bilgiye göre, bu yılın tütün rekoltesinin 3 bin ton civarında olması bekleniyor. Verilen fiyatlar dikkate alındığında, tütünden Gördes'e 3-3.5 milyon TL arasında bir para girişi bekleniyor. Tütün Firmaları teslim aldıkları ürünün bedelini, en geç 10 iş gününde ödüyor.

Mevsim başında ciddi avanslarla üreticiyi teşvik eden firmalar, önümüzdeki yıl için de yeni sözleşme çalışmalarına başladı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler