YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İntiharlarda Düşüş

Ersan ERDOĞAN/MANİSA, TÜİK Manisa Bölge Müdürü Mehmet Akyol, 2014 yılı intihar rakamlarını açıkladı. Açıklanan verilere göre intihar nedenlerinin başlıca nedenleri

İntiharlarda Düşüş

Ersan ERDOĞAN/MANİSA, TÜİK Manisa Bölge Müdürü Mehmet Akyol, 2014 yılı intihar rakamlarını açıkladı. Açıklanan verilere göre intihar nedenlerinin başlıca nedenleri arasında aile geçimsizliği, ticari başarısızlık, hırsi ilişki ve istediği kişi ile evlenememe ve öğrenim başarısızlığı gibi nedenler bulunurken, intihar nedenlerinin ilk sırasında ise geçim zorluğu yer aldı.
Konuya ilişkin bilgi veren TÜİK Manisa Bölge Müdürü Mehmet Akyol, ülke genelinde 2013'de 3 bin 252 kişi intihar ederken, geçen yıl rakamın 3 bin 65'e gerilediğini söyledi. Akyol, "2013'de olduğu gibi 2014'de de intihar eden erkeklerin sayısı, intihar eden kadınlara oranla daha yüksek. 2013'de 2 bin 382 erkek ve 870 kadın intihar ederken; 2014'de 2 bin 276 erkek ve 789 kadın intihar etti. 2014'ün intihar verilerine göre; en çok intiharın gerçekleştiği kent yine 419 kişiyle İstanbul" dedi.
EGE'DE EN ÇOK İNTİHAR İZMİR'DE
Ege Bölgesi'nin intihar rakamlarına göre Manisa'nın 4'üncü sırada yer aldığnı belirten Akyol, "Manisa 2013'de ülke genelinde 11'inci sıradayken, 2014 yılında 18'inci sıraya düştü. Ege Bölgesi'nde 2013 yılında Manisa üçüncü sıradayken, 2014'de intihar sayısı 62'den 46'ya düşerek dördüncülüğe geriledi. Ege Bölgesi'nde ise en çok intihar vakası gerçekleşen il 2013 yılında olduğu gibi 196 kişiyle İzmir" diye konuştu.
EVLİLERDE ARTIŞ GÖZLENDİ
İntihar vakalarını masaya yatıran Türkiye Psikiyatri Derneği üyesi Psikiyatri Uzmanı Şahut Duran, "Türkiye'de son 10 yıl oranlarına bakıldığı zaman bir artış olduğu gözlemlenmektedir. Bunu yorumlarken intihar sebeplerine bakmak lazım. Bunların başlıca nedenleri hastalık, aile geçimsizliği, ticari başarısızlık, hırsi ilişki ve istediği kişi ile evlenememe, öğrenim başarısızlığı ve geçim zorluğu gelmektedir. İntihar oranlarına bakıldığı zaman özellikle evli olarak intihar eden kişi sayısında artış gözlemlenirken, aynı zaman intihar sebeplerinin en başında aile geçimsizliği yer alıyor. Aile sisteminin sorun yaşadığı bir çıkarım çıkabilir" dedi.
GELİR DAĞILIŞI ETKİLİ
Gelir dağılışının intihar nedenlerinden olduğunu söyleyen Duran, "Türkiye'de belirli bir kesim açlık sınırının altında yaşıyor. Türkiye'de intiharın önüne geçebilmek için devletin vatandaşlar arasında gelir adaletini sağlayarak aile yapısını koruyacak sosyal yapının düzenlemesi gerekir. Ülke ekonomik olarak gelişiyor ve sosyal olarak geriliyorsa burada bir problem var demektir. Ülkede gelişen ekonomi vatandaşın sağlığı ve mutluluğu için kullanılmalı. Gelir düşük olunca aileler sürekli çalışmak zorunda kalıyor. Anne baba da çalışınca aile kolay kolay bir araya gelemiyor. Sosyal olanaklar fazla sağlanmıyor. Avrupa'da da kadın çalışıyor ama sosyal anlamda olanakları daha fazla. Türkiye'de iş dışında ailelerinin çocuklarıyla birlikte vakit geçireceği alanların artması lazım" diye konuştu.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler