YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Isıtma Sistemini Değiştirildi, 450 Bin Lira Tasarruf Edildi

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Demirci Eğitim Fakültesi alanı içerisinde yer alan binaların ısıtma sistemlerinin değiştirilmesiyle,...

Isıtma Sistemini Değiştirildi, 450 Bin Lira Tasarruf Edildi

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Demirci Eğitim Fakültesi alanı içerisinde yer alan binaların ısıtma sistemlerinin değiştirilmesiyle, yıllık 450 bin lira tasarruf sağlandı.

Dekan Prof. Dr. Kamil Koç, yaptığı açıklamada, fuel-oil kazanından katı yakıt kömürlü sisteme geçilerek bu tasarrufun yapıldığını belirtti. Koç, yıllardır beklenen bu değişikliğin, rektörlüğün sağladığı imkanlarla yapıldığı kaydetti.

Dekan Koç, "Fakültenin içinde bulunan fuel-oil kazanında yılda 220 ton yakıt kullanıldığı düşünüldüğünde, ısınma masrafının 570 bin lirayı aştığı bir gerçekti. Katı yakıt kömürlü sisteme geçilerek, yaklaşık 450 bin liralık kamu kaynağı israfı önlendi" dedi.

Katı yakıt dönüşümünün yaklaşık 120 bin liraya mal olduğunu, binaların bu sistemle daha randımanlı ısındığını aktaran Prof. Dr. Koç, yıllardır dile getirilen bu kaynak israfının rektörlük tarafından sağlanan imkanla son bulduğunu ifade etti.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler