YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İsmail Akçura’ya CBÜ’den Fahri Doktora Unvanı

MANİSA (AA) - Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ)  tarafından turizme yaptığı katkılar nedeniyle iş adamı İsmail Akçura'ya fahri doktora unvanı verildi.

Celal Bayar Üniversitesi tarafından turizme yaptığı katkılar nedeniyle iş adamı İsmail Akçura'ya fahri doktora unvanı verildi. CBÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende Rektör Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli'nin fahri doktora kıyafeti ve plaketini takdim ettiği Akçura, konuşmasında, Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden biri olduğunu ifade ettiği CBÜ'den bu unvanı almaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Türkiye'deki arkeolojik ve kültürel zenginliklerin, dünyanın hiçbir yerinde bulunmadığını vurgulayan Akçura, "Türkiye'nin aşağı yukarı her şehri ve kasabasında, arkeolojik ve kültürel zenginliklerimizi sergileyecek müzeler yapılması en büyük hayalimdir. Türkiye, o zaman adeta dünya arkeolojisine ışık tutacak bir müze ülkesi olacak ve ülkemizin turizm gelirleri, çok daha artacaktır" dedi. Yapımını üstlendikleri ve 2012'de protokolü imzalanan "Manisa Anemon Arkeoloji ve Etnografya Müzesi" için ilgili bakanlıktan beklenen onayın çıktığını dile getiren Akçura, "Yapacağımız müze, 7 bin metrekare alana sahip olacak. Teşhir ve tanzim projeleri de bakanlıkça onaylandıktan sonra hemen inşaata başlayacağız. Bu vesileyle ülkemizin dünyanın en iddialı arkeoloji müzelerine sahip olan bir ülke olması hayalime bir adım daha yaklaşmış olacağım" diye konuştu.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler