YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kadınlara Örgütlenme Çağrısı

İlker KILIÇASLAN/MANİSA, 10 Aralık Dünya insan Hakları Günü nedeniyle Cumhuriyet Kadınları Derneği Manisa Şubesi Başkanı Fatma Ayhan ve yönetim kurulu

Kadınlara Örgütlenme Çağrısı

İlker KILIÇASLAN/MANİSA, 10 Aralık Dünya insan Hakları Günü nedeniyle Cumhuriyet Kadınları Derneği Manisa Şubesi Başkanı Fatma Ayhan ve yönetim kurulu üyeleri, basın açıklaması yaptı. Ayhan, son yıllarda tarikat ve cemaatlerin yapılanmalarının artması neticesinde toplumda kadına yönelik bakış açısının değiştiğini söyledi. Batı emperyalizminin desteği ile tarikatların ve cemaat yapılanmalarının artması sonucu kadına şiddetin 2016 yılında yüzde bin 400 oranında arttığını belirten Ayhan, "Adana'daki trajik yurt yangını ve arkasından Turgutlu'da yaşayan 4 aylık hamile Ebru Tireli kardeşimiz ağır bir saldırıya uğramıştır. Kadının en doğal haklarını ve yaşam özgürlüğünü elinden almak için işbirlikçi, yobaz, hain, cahil ve gerici birtakım zavallılar, kadınlarımıza saldırıları örgütlemektedirler. Batı emperyal merkezlerden yönetilen cemaat ve tarikat yapılaşmasının sonucu olarak gerici, akıldışı saldırılarla ülkemiz ortaçağ karanlığına sürüklenmektedir. Bu saldırılar, sokakta hamilelerin dolaşmalarını bir tahrik unsuru gibi gösterip basına ve birçok kurum ve kuruluşlara sızmış birtakım kendini bilmez, din ile aldatan, meczupluğu raporlarla tescilli akıl hastalarının fetvalarıyla örgütlenmiş olaylardır" diye konuştu.
'KADINLAR ÖRGÜTLEŞMEKTEN ÇEKİNİYOR'
Kadına yönelik şiddet olaylarının artması sebebiyle, hemcinslerinin sivil toplum örgütlerine veya herhangi bir siyasi partiye üye olmaktan çekindiğine de dikkati çeken Ayhan şöyle devam etti:
"Saldırıya uğrayan kadınlarımız artık, 'Hiçbir derneğe ve partiye üye değilim, üstümde kapalı montum vardı' demek zorunda bırakılmışlardır. Türk kadını özgürdür. Türk kadınına saldırıların cevabı çok sert ve net olacaktır. Kadınlar sokakta dolaşmak için sizden izin alacak değildir. Kadınlar sokakta dolaştığı için suçlu değildir. Kadınlarımız parti ve derneklere üye olacak, medeni yaşam hakkına ve kadınlık onuruna yakışan şekilde özgür iradesiyle giyinip sokaklarda başı dik yürüyecektir. Medeni mücadelesini sürdürecektir."

Kadınlara Örgütlenme Çağrısı

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler