YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Lösemi Hastası Ali'nin Çifte Mutluluğu

Doğan ÇİZMECİ/ TURGUTLU Turgutlu'daki bir tavuk kesim fabrikasında işçi olarak çalışan Hasan ve ev kadını Sakine Ektiren'in beş çocuklarından ortancası

Lösemi Hastası Ali'nin Çifte Mutluluğu

Doğan ÇİZMECİ/ TURGUTLU Turgutlu'daki bir tavuk kesim fabrikasında işçi olarak çalışan Hasan ve ev kadını Sakine Ektiren'in beş çocuklarından ortancası 9 yaşındaki Ali Ektiren'in 6 yıl önce lösemi olduğu belirlendi. Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi'nde tedavisine başlanan Atatürk İlkokulu 3.Sınıf öğrencisi Ali Ektiren'e doktorlar ilik nakli yapılmasına karar verdi. Ailesinden hiçbirinin iliğinin kendisiyle uyum sağlamaması üzerine doktorlar Ektiren çiftine çocuk yapmalarını önerdi. Çiftin 5.5 ay önce beşinci çocukları olan Remziye Nur dünyaya geldi. Ancak, minik Remziye Nur'un iliği de ağabeyininkiyle uyum sağlamadı. Bunun üzerine uygun donörün bulunması için Dünya Kemik İliği Bankası ile irtibata geçildi. 1.5 ay önce müjdeli haber Almanya'dan geldi. Buradaki bir donörün iliğinin Ali'ninkiyle uyum sağladığı bildirildi. Maddi durumu iyi olmayan aileye Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan 3 bin 500 lira maddi yardımda bulunuldu. Anne Sakine Ektiren, bu parayı yarın İstanbul İlik Bankası'na yatıracaklarını söyledi. Daha sonra verilecek uygun bir tarihte İzmir Ege Üniversitesi'nde çapraz donör kontrolü yapılacağını belirten anne Ektiren, iliğin uyum sağlaması halinde ise naklin gerçekleşeceğini söyledi.
ÇOK İSTEDİĞİ YATAK HEDİYE EDİLİNCE ÇİFTE MUTLULUK YAŞADI
Uygun donörün bulunması nedeniyle sevinen Ali Ektiren, kardeş okulları olan Senem Aka Anadolu Lisesi öğrencilerinin aralarında düzenledikleri kampanya ile topladıkları 1500 lira ile kendisi için çok istediği otomobil şeklindeki yatak takımını hediye etmesiyle çifte sevinç yaşadı. Turgutlu Senem Aka Anadolu Lisesi Müdürü Muzaffer Karaçor, beraberinde bir grup öğretmen ve öğrenciyle Ektiren Ailesi'ni ziyaret edip, yatağı teslim etti. Bir saat içinde odasına kurulan yatağına uzanıp, gazetecilere poz veren Ektiren, "Çok mutluyum" dedi. Hasan-Sakine Ektiren çifti de çocuklarına bir an olsun hastalığını unutturan bu hediye için destek veren öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.
Senem Aka Anadolu Lisesi Müdürü Muzaffer Karaçor, "Küçük Ali'mizin durumundan okulumuz öğrencilerinin aralarında düzenlediği, bizim de sosyal sorumluluk olarak kabul ettiğimiz yardım kampanyasından öğrendik. Öğrencilerimizi bu duyarlılıklarından dolayı kutluyorum ve minik öğrenci Ali'ye acil şifalar diliyorum. Okul olarak her zaman yanlarında olacağız" dedi.

FOTOĞRAF

Lösemi Hastası Ali'nin Çifte MutluluğuLösemi Hastası Ali'nin Çifte MutluluğuLösemi Hastası Ali'nin Çifte Mutluluğu

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler