YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Manisa OSB'de Firmalar Eleman Yetiştirmeye Başladı

MANİSA (AA) - Manisa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) fabrikalar, nitelikli elemanlarını kendi tesislerinde açtıkları eğitim sınıflarında yetiştirmeye başladı.

MANİSA fabrikalar, nitelikli elemanlarını kendi tesislerinde açtıkları eğitim sınıflarında yetiştirmeye başladı. İlk uygulama Sarıgözoğlu A.Ş'de başladı. Sarıgözoğlu Firması kendi bünyesinde açtığı Çıraklık Eğitim Merkezi Şubesi'nde eğitm alan ve ilk yarıyı tamamlayan 61 çırak için, fabrika yemekhanesinde karne töreni düzenledi. Fabrikada düzenlenen törene Manisa OSB Başkan Vekili ve Sarıgözoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sarıgözoğlu, Manisa Çıraklık Eğitim Merkezi Müdürü Derviş Kılıç, Manisa OSB yönetim kurulu koordinatörü Nihat Akyol ile çalışanlar ve kursiyer öğrenciler ile aileleri katıldı. Törende konuşan Sarıgözoğlu, OSB'deki fabrika sayılarının her geçen gün arttığına işaret ederek, nitelikli eleman ihtiyacının da hat safhaya çıktığını kaydetti. Sarıgözoğlu, şunları söyledi: "Manisa OSB yönetimi olarak açtığımız okula destek olarak Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan anlaşma sonucu artık fabrikalar kendi bünyelerinde çırakları yetiştirerek elemanların teminine gidecekler. Manisa’da ilk örneği fabrika olarak biz başlattık. Çıraklık Eğitim Merkezi'nin Şubesi olarak açtığımız sınıfta 61 öğrenciyi eğitiyoruz. Toplam 3 yıl sürecek bu eğitimle meslekte kalfalık sertifikasını alacak olan çıraklarımız, dallarında istedikleri fabrikalarda iş bulabileceklerdir. Öncelikli olarak bizim fabrikalarımızda çalışma imkanını yaratacağız, bizden sonra OSB'de ikinci sınıfı da Tirsan Kardan firması açacak." Çıraklık Eğitim Merkezi Müdürü Derviş Kılıç ise projenin nitelikli insan gücünü temin etme konusunda önemli katkı sağlayacağını, projenin OSB'deki diğer firmalar içinde bir örnek olacağını kaydetti. Törende konuşan Sarıgözoğlu Eğitim Kurulu Başkanı Levent Sarıgözoğlu ise 2 öğretmen ve 61 öğrenci ile başlanan projede ilk dönemin sonuna gelindiğini ve bundan duydukları mutluluğu dile getirdi. Öğrencilerin eğitimleri süresince haftanın 1 günü fabrika bünyesinde bulunan sınıflarda teorik eğitim aldığını kaydeden Sarıgözoğlu, eğitimleri boyunca öğrencilere yasal olarak asgari ücretin üçte biri kadar ödeme yaptıklarını, ayrıca fabrika personeline sağlanan diğer sosyal imkanlardan da yararlanabildiklerini sözlerine ekledi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler